BE dhe sundimi i ligjit, Hungaria mbetet nën mbikëqyrje të veçantë

Sundimi i ligjit në Hungari është përkeqësuar në disa aspekte, sipas kreut të Komitetit të Lirive Civile të Parlamentit Evropian. Gwendoline Delbos-Corfield shprehu shqetësimin ndër të tjera për reformën e sistemit gjyqësor hungarez, dhënien e jashtme të menaxhimit të pasurive publike, gjurmueshmërinë e fondeve evropiane, menaxhimin e çështjes Pegasus.

Delegacioni evropian kaloi tre ditë në Hungari duke u takuar me qeverinë, shumicën dhe opozitën, gazetarët dhe OJQ -të. Gwendoline Delbos-Corfield në konferencën për shtyp dha një raport të shpejtë tani për tani: "Një person refuzoi të fliste me ne, dikush nga bota e medias erdhi dhe tha se ishte një shaka dhe u largua. Por mënjanë. Kjo patëm diskutime shumë interesante. duhet thënë se gjetkë si në Gjykatën Kushtetuese ishte më e vështirë. Kishte një refuzim të caktuar për t'iu përgjigjur pyetjeve, por kishte edhe një armiqësi të qartë. Dhe në një rast ne u kërcënuam dy herë të denoncojmë ".

Por nuk ka unanimitet brenda komitetit, një eurodeputet konservator spanjoll, tha se Hungaria është më demokratike se shtetet e tjera anëtare. Jorge Buxadé Villalba: "shtë një mision i orientuar në favor të opozitës dhe dëshiron të diskreditojë qeverinë legjitime të Orban dhe të ndërhyjë në procesin zgjedhor në Hungari". Në vitin 2018, Parlamenti Evropian u bëri thirrje Shteteve Anëtare të mbajnë Hungarinë nën kontroll të ngushtë. Bazuar në rezultatet e vizitës, delegacioni do t'i paraqesë një raport të detajuar Parlamentit në dhjetor.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet