BE do të shpallë emergjencën shëndetësore europiane

Bashkimi europian mund të shpallë gjendjen e emergjencës shëndetësore në nivel europian, cfarë sot nuk mund të bëhet, duke lënë jashtë "varësinë" ndaj Organizatës botërore të shendetësise, e cila ka pritur për muaj të tërë, para se të shpallte pandeminë e Covid-19. Nesër, Parlamenti europian do të adoptojë masa ligjore të propozuara nga Komisioni vitin e kaluar: përmirësimi i bazës ligjore për Qendren europiane të parandalimit të epidemive, e cila kohët e fundit vuan për mungesë personeli, dhe një rregullim për kërcënimet ndërkufitare të shendetin publik, e cila do ti lejojë BEsë të shpallë emergjencën shëndetësore në nivel europian, cfarë sot nuk është ende e mundur.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet