KE: Presim kthimin e PBB-së në nivelet parapandemike

Komisioni Europian pret një rikthim në nivelet e prodhimit ekonomik parapandemik deri në fund të vitit, kryesisht falë konsumit të fortë privat dhe investimeve. ”Bashkimi Europian dhe ekonomia e zonës euro presin të rriten me 4,8% këtë vit dhe 4,5% në 2022”, theksoi ekzekutivi i BE në një njoftim për shtyp në parashikimin e tij të fundit ekonomik.

”Prodhimi i Brendshëm Bruto real (PBB) pritet të kthehet në nivelet e para krizës në tre muajt e fundit të vitit, madje edhe më shpejt sesa pritej më parë”, theksoi njoftimi për shtyp. ”Përmirësimi i parashikimeve është për shkak të tre faktorëve: aktiviteti ekonomik më i fortë se sa pritej në muajt e parë të vitit, kontrolli efektiv i koronavirusit plus vaksinat që lejojnë ekonominë të rihapet dhe turizmin brenda Bashkimit Europian”, theksoi Komisioni Europian.

Por, rreziqet që lidhen me virusin mbeten duke theksuar nevojën për të dyfishuar përpjekjet e vaksinimit. “Përhapja e variantit Delta është një kujtesë e zymtë se ne nuk kemi dalë ende nga hija e pandemisë”, theksoi Komisioneri Europian për Ekonominë, Paolo Gentiloni në njoftimin për shtyp.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet