Pa ndihmë humanitare, 120 fëmijë afganë në ditë rrezikohen nga vdekja

"Ndërsa kriza thellohet, situata" - në Afganistan - "po bëhet e paqëndrueshme. Fola sot në mëngjes me stafin e OKBsë në vend, i cili më dha disa shifra tronditëse, që është një vlerësim i 120 fëmijëve që do të vdesin çdo ditë nëse nuk rinis ndihma ushqimore menjëherë. Sigurisht që këto janë vetëm statistika, por ato japin një ide se sa njerëz janë në rrezik të madh për jetën e tyre".

Kështu tha Shefja e Azisë, paqësorit, amerikës qendrore dhe jugore të mbrojtjes civile europiane, Raffaella Iodice, gjatë fjalimit të saj në Komitetin e punëve të jashtme të Parlamentit europian në debatin mbi situatën aktuale në Afganistan. "Zhvillimet e fundit kanë çuar në 3.5 milion të zhvendosur brenda vendit për shkak të dhunës në muajt e fundit, përveç 14.4 milion njerëzve që janë goditur nga kriza e ushqimit të lidhur me thatësirën," shtoi Jodice.

"Situata në Afganistan është dramatike nga pikëpamja e sigurisë, humanitare dhe gjithashtu strategjike. Delegacioni europian është evakuuar plotësisht dhe është zhvendosur përkohësisht në Bruksel".

"Ne po diskutojmë me partnerët nëse do të ruajmë një prani minimale europiane në Kabul në vend sapo situata e sigurisë ta lejojë atë, për të siguruar në një mënyrë ose në një tjetër që aktivitetet humanitare mund të vazhdojnë", shtoi, duke specifikuar se "ne duhet të angazhohemi me Talibanët të përpiqen të komunikojnë me ta dhe të përpiqen të ndikojnë tek ata duke përdorur levat që kemi në dorë, por pa nxituar për të njohur këtë formacion ".

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet