Ukraina në agjendën e Parlamentin europian

Situata në Ukrainë mbetet në qendër të axhendës së Parlamentit europian këtë javë. Të enjten, seanca plenare do të votojë mbi një rezolutë mbi pasojat sociale dhe ekonomike të luftës dhe aftësinë e BEsë për të vepruar, si dhe luftën kundër mosndëshkimit për krimet e luftës në Ukrainë

Eurodeputetët do të debatojnë dhe votojnë gjithashtu për sigurinë e energjisë, në dritën e shkurtimeve të fundit në furnizimet me gaz në Poloni dhe Bullgari. Të martën, Komiteti për Tregtinë Ndërkombëtare (INTE) do të votojë për heqjen e detyrimeve të importit për produktet ukrainase në mënyrë që të ndihmojë në mbështetjen e ekonomisë. Përveç kësaj, Komisioni i Transportit (TRAN) do të diskutojë gjendjen e infrastrukturës së Ukrainës dhe mënyrat për të mbështetur rimëkëmbjen e saj së bashku me Ministrin e Infrastrukturës Oleksandr Kubrakov.

Fjala e Presidentit të Moldavisë: Të mërkurën pasdite, presidentja e Moldavisë Maia Sandu do të diskutojë përpjekjet për të minuar qeverinë e vendit mes frikës në rritje se lufta mund të përhapet në rajonin e shkëputur të Transnistrisë.

Norma minimale e taksave për bizneset globale: Propozimi për një normë minimale tatimore globale prej 15% do të debatohet në seancë plenare të mërkurën dhe më pas do të votohet të enjten. Draft raporti kërkon një klauzolë rishikimi që lejon rishikimin e pragut të hyrjes përtej të cilit kompanitë shumëkombëshe do t'i nënshtroheshin normës minimale.

Tranzicioni i gjelbër: Komiteti i Parlamentit Evropian për Mjedisin (ENVI) do të votojë për një sërë propozimesh në kuadër të paketës "Fit for 55" për të ndihmuar në arritjen e objektivit të BE-së për një reduktim minimal prej 55% të emetimeve të gazeve serrë deri në vitin 2030. Paketa është pjesë e Komitetit Evropian. Marrëveshja e Gjelbër e cila synon ta sjellë BE-në në rrugën drejt neutralitetit të klimës deri në vitin 2050.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet