Von der Leyen: Vendet mesdhetare pararendëse në luftën kundër ndryshimeve klimatike

Koha është e shkurtër dhe është urgjente të jemi gati tani kundër ndryshimeve klimatike, deklaroi presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen në një intervistë ekskluzive me agjencinë greke të lajmeve, ANA.

Ndërsa ishte në Athinë për Samitin e BEMed9, presidentja e Komisionit Evropian bisedoi me drejtorin e përgjithshëm të ANA-s, Aimilios Perdikaris duke theksuar se të nëntë vendet e Mesdheut të Jugut mund të bëhen pararendës në luftën kundër ndryshimeve të klimës.

Duke komentuar pozitivisht nismën e kryeministrit grek, Mitsotakis për të thirrur samitin në kohën e duhur, ajo gjithashtu theksoi se “asnjë vend nuk mund të japë një përgjigje vetjake, pasi ne kemi nevojë për të gjithë BE-në”.

Von der Leyen vuri në dukje se të gjitha vendet kanë nënshkruar Marrëveshjen e Parisit dhe vuri në dukje se SHBA tashmë është rritur, ndërsa Kina duhet të ndërmarrë veprime afatshkurtra për të siguruar që do të arrijë qëllimet.

Për sa i përket pandemisë, presidentja e Komisionit Evropian paralajmëroi se “pandemia nuk ka mbaruar ende” dhe se ”duhet të qëndrojmë vigjilentë”.

Author
Doriana Metollari

Doriana Metollari, është gazetare dhe Editore e platformes informative online Hermesnews.al, themeluar në Itali në vitin 2006. Ka menaxhuar dhe disa gazeta të tjera online po në Itali, një prej tyre dhe në bashkëpunimin me kompaninë 'Edizioni Vivere' në Le Marche. Ajo ka drejtuar po ashtu projekte për Bashkimin Europian dhe për OKBnë në fushën e të drejtave, kulturës, teknologjisë dhe gazetarisë. Libri i saj i parë 'G-online' është një manual bazë për komunikimin online, gazetarinë dhe mediat sociale.

Shkruaj një koment

0 Komentet