Desigual: 4 ditë punë në javë, me një pagë të reduktuar. Propozimi i kompanisë votohet nga punonjësit

Shtëpia spanjolle e modës u ofron punonjësve një javë pune shumë të shkurtër: katër ditë në vend të pesë, nga të cilat tre në zyrë dhe një smart working. Jo për të njëjtën pagë, por me një reduktim të pagesave prej 6.5%. Punonjësit do të votojnë për propozimin më 7 tetor. Dhe, vetëm nëse miratohet, Desigual, do të prezantojë modelin e ri.

Më 9 shtator, themeluesi i kompanisë Thomas Meyer u paraqiti iniciativën punëtorëve, duke ilustruar detajet dhe procesin e votimit. Qëllimi i deklaruar është "për të rritur kënaqësinë e punonjësit, mirëqenien dhe shëndetin e tyre ”, falë një ekuilibri më të mirë mes jetës private dhe punës.

“Muajt ​​e fundit na kanë treguar se ne mund të organizojmë punën dhe ekipet tona në një farë mënyre të ndryshme, duke mbetur efikase dhe duke i dhënë përparësi asaj që është me të vërtetë e rëndësishme, "komentoi ai tek Alberto Ojinaga. «Unë mendoj se kjo javë pune 4-ditore (3 + 1) është një sfidë që do të na bëjë më tërheqës si organizatë. Kjo do të na lejojë të tërheqim talentet më të mirë dhe të dëshmojmë se kush jemi një kompani ndryshe, e re dhe optimiste, e cila ndryshon vazhdimisht dhe nuk ka frikë propozimn e ideve të reja".

Nëse miratohet, organizata e re do të përfshijë 502 persona. Pothuajse të gjithë punëtorët në selinë e Barcelona, ​​me përjashtim të ekipeve të shitjeve dhe operacioneve, do të punojë nga e hëna në të enjte, me opsionin e smart working në një nga ato ditë. Java e punës do të ulet me 5 orë, duke kaluar nga ajo aktuale 39.5 në 34.5 orë.

Më shumë kohë të lirë, por më pak para në pagë. Çdo marrëveshje midis kompanisë dhe punonjësve do të sillte një ulje të pagës në përpjesëtim me uljen e orëve (13%). Desigual propozon marrjen e barrës me 50%. Shkurtimi i pagës përfundimtare do të jetë 6.5%.

Fjala tani I takon punonjësve. Votimi është caktuar për 7 tetor. Në javët e ardhshme, kompania do të japë të gjithë informacionin e nevojshëm për të shpërndarë çdo dyshim në lidhje me modelin e ri. Plus punonjësit do të jenë në gjendje të marrin pjesë në një test pilot për të vlerësuar drejtpërdrejt përfitimet e javës së shkurtuar.

"Ne jemi të vetëdijshëm se ky është një propozim shumë i guximshëm, i cili mund të krijojë njëfarë pasigurie," shpjegoi Coral Alcaraz, drejtor i People të Desigual. "Dhe për ne është thelbësore që masa të marrë mbështetjen e shumicës ”. Votat pro duhet të jenë 66% ose më shumë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet