Eksporti i grupit të agropërpunimit, 4,040 milionë lekë në marsin e këtij viti

Eksporti i grupit të agropërpunimit llogaritet 4,040 milionë lekë në marsin e këtij viti duke shënuar rritje krahasuar me marsin e vitit të shkuar kur u eksportuan 3,122 milionë lekë. Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Milva Ekonomi publikoi statistikat zyrtare. Referuar të dhënave të publikuara eksportet e produkteve bujqësore kanë arritur në 400 milionë euro në fund të vitit 2019 nga 100 milionë euro që llogariteshin në fund të vitit 2013, ndërsa angazhimi I qeverisë është që eksportet të shkojnë në 1 miliardë euro në fund të vitit 2025. Ndërkohë një raport i publikuar së fundmi nga FAO tregon se Shqipëria është renditur e para në rajon, përfshirë edhe Kroacinë për prodhimin e perimeve duke lënë pas Bosnje Hercegovinën, Serbinë e Maqedoninë e Veriut. Në bazë të raportit të publikuar nga FAOSTAT, Shqipëria rezulton e para në rajon përfshirë Kroacinë për prodhimin e kastravecit, domates e shalqirit, ndërsa renditet e dyta sa i përket prodhimit të frutave. Shqipëria, sipas FAO-s, ka prodhuar në total 942.2 mijë ton perime. Sasia më e madhe e prodhimeve bujqësore dominohet nga domatja që për vitin e kaluar fermerët prodhuan mbi 299 mijë ton, teksa nuk mbetet pas prodhimi i produkteve të tjera si bostanorët.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet