John Elkan

Ferrarri kalon në epokën elektrike, Elkan: modeli i parë në 2025

Ferrari mirëpret kalimin në motorët elektrikë dhe është i sigurt se do të ruajë lidershipin e tij në tregun e super makinave, tha Presidenti John Elkann në orët e fundit.

Muajin e kaluar, Bashkimi Europian propozoi një ndalim efektiv të shitjes së makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë duke filluar nga viti 2035 me qëllim luftimin e ngrohjes globale, por duke paraqitur një sfidë shumë të rëndësishme për prodhuesit e makinave. Sidoqoftë, presidenti dhe CEO i kompanisë me qendër në Maranello u tha gazetarëve se kompania e shihte ndryshimin në teknologji si një mundësi për të bërë gjëra të reja.

“Ne mirëpresim rregulloren e re. Elektrifikimi, elektronika dhe teknologjitë e tjera në dispozicion do të na lejojë të krijojmë produkte edhe më të dallueshme dhe unike," tha Elkann.

Elkann tha se ai kohët e fundit kishte folur me CEOn e ri Benedetto Vigna dhe një nga detyrat mund të jetë krijimi i partneriteteve të reja si suksesi me kompaninë britanike YASA (e cila tani i përket Daimler) për të ndihmuar kalimin në epokën elektrike.

"Ne besojmë se brenda industrisë dhe, më e rëndësishmja, jashtë industrisë sonë, ne do të përfitojmë shumë nga partneritetet dhe programet e përbashkëta," tha CEO i Ferrari.

Sidoqoftë, prodhuesi i makinave me bazë në Modena deklaroi më parë se do të nisë super-makinën e tij të parë me emetim zero në 2025. Në orët e fundit, ne kemi raportuar se kali i cmendur ka parë një rritje të mprehtë të fitimeve në tremujorin e dytë të 2021 në 376 milion euro. Përveç kësaj, rriti rrjedhën industriale të parave të gatshme në rreth 450,000 € nga rreth 350 milion €.

Aksionet e listuara në Milano ranë në 3.45% pas rezultateve. Sa i përket njësive të shitura, gjithsej 2685 super - makina u dorëzuan në tremujorin e dytë të këtij viti. Po flasim për pothuajse dyfishin në krahasim me një vit më parë dhe një rritje prej 0.5% në krahasim me TM2 2019.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet