Japoni, makinistit i ulet paga për 1 minutë vonesë: shoferi padit kompaninë

Një vonesë prej një minutë apo më shumë i kushtoi një shoferi japonez një ulje të pagës së tij mujore. Një vendim që nuk i takoi punëtorit, gati për të paditur kompaninë e transportit. Sipas Guardian, Kompania Hekurudhore e Japonisë Perëndimore (JR West) do të kishte hequr 43 jen nga paga e shoferit, ekuivalenti me 32 cent euro, si një dënim për minutën e vonesës së grumbulluar nga një prej trenave në të cilin ai shërbente. “Pa punë, pa pagesë”. Shoferi, megjithatë, kërkon kthimin e tij 43 jen, plus 13 orët shtesë dhe - sipas gazetës Yomiuri Shimbun - 2.2 milionë kompensim për pasojat psikologjike të shkaktuara nga kjo çështje. Odisea e makinistit filloi në qershor të vitit të kaluar, kur atij iu desh të zhvendoste një kolonë bosh në një depo në stacionin Okayama dhe kuptoi se ishte në rrugën e gabuar. Sipas gazetës, vonesa është akumuluar, një minutë krahasuar me kohën e mbërritjes së shoferit në platformën e duhur dhe 60 sekonda të tjera për mbërritjen e trenit në depo. Për shoferin ishte një “gabim njerëzor” dhe jo mungesë pune dhe për këtë arsye nuk pranoi as uljen e gjobës, e cila fillimisht ishte 85 jen dhe në mars iu drejtua gjykatës.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet