Duda: NATO duhet të forcojë krahun lindor

Presidenti polak, Andrzej Duda deklaroi se NATO duhet të tregojë elasticitet dhe të forcojë krahun e saj lindor për të paralizuar politikën agresive të Rusisë në rajon. Presidenti Duda udhëtoi dje në kryeqytetin ukrainas duke u bërë kreu i parë i huaj i një shteti që flet personalisht në Verkhovna Rada, parlamentin e vendit, që nga fillimi i luftës.

“NATO duhet të jetë e ashpër, NATO duhet të forcojë krahun e saj lindor dhe të ndjekë një politikë koherente të mbrojtjes duke penguar agresorin e mundshëm të Rusisë”, theksoi presidenti. “Unë do të doja që samiti i ardhshëm i NATO-s, në Madrid, më 28-30 qershor, të ketë sukses në arritjen e këtij qëllimi. Do të doja që të merren vendime për të forcuar krahun lindor, për të krijuar grupe luftarake dhe për të krijuar armë antiraketore, që ne të ndihemi më të sigurt në këtë pjesë të Evropës”, ​​tha Duda.

Ai tha gjithashtu se Rusia nuk ka arritur të përmbushë asnjë nga qëllimet e saj strategjike në Ukrainë dhe po përballet me disfatë politike dhe ushtarake.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet