Emetimet e karbonit në nivelet më të lartë në histori

Emetimet e dioksidit të karbonit, shkaku kryesor i ngrohjes globale, priten të arrijnë nivelin më të lartë të të gjitha kohërave në të gjithë botën në 2023, pasi vetëm 2% e financimit për rimëkëmbjen ekonomike nga pandemia është shpenzuar në sektorin e energjisë së pastër. Këtë fakt e tha Agjencia Ndërkombëtare të Energjisë (Iea) në një analizë të planeve të rimëkëmbjes dhe ndikimit të tyre në energji. Nga 16 trilion dollarë (14 trilionë euro) të destinuara për rimëkëmbje, thotë IEA, vetëm 380 miliardë dollarë janë ndarë për investime të gjelbërta.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet