Guterres: Bashkëpunimi SHBA-OKB, shtyllë për paqen dhe sigurinë

Bashkëpunimi midis SHBA dhe OKB është një shtyllë themelore për punën tonë dhe SHBA, me një angazhim të fortë për të drejtat e njeriut, paqen dhe siguri, zhvillim, dhe tani me lidershipin tuaj, po tregon një angazhim të fortë ndaj ndryshimeve klimatike, deklaroi sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres në takimin me presidentin amerikan Joe Biden në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së. “Ne duam ta thellojmë këtë bashkëpunim. Ne ndajmë të njëjtat vlera, të njëjtat shqetësimet dhe i njëjti përkushtim ndaj njerëzve, në veçanërisht për më të prekurit dhe për ata që kanë qenë më shumë se në mënyrë dramatike të prekur nga Covid-19”, shtoi ai. ”Ne do të përballemi së bashku edhe në tema të tjera si ndryshimet klimatike dhe sfidat e tjera sociale”, theksoi Guterres.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet