Izraeli raporton një numër rekord të rasteve të reja

Izraeli njoftoi gati 11 000 raste të reja Covid-19, një rekord i ri që kur shpërtheu pandemia, pavarësisht fushatës kryesore vaksinuese globale të vendit. Shifra e fundit është më e lartë se rekordi i mëparshëm, që daton nga mesi i janarit, kur zyrtarët njoftuan rreth 10.100 raste. Më shumë se 1 milion infeksione janë raportuar në Izrael, një komb prej 9.4 milion. Numri i pacientëve të sëmurë rëndë ra pak, në 719 të martën. Deri më tani, sipas të dhënave të fundit, më shumë se 7 000 njerëz kanë vdekur nga Covid-19 në Izrael. Shkencëtarët vazhdojnë të theksojnë se vaksina Covid-19 mbetet efektive në parandalimin e sëmundjeve serioze dhe vdekjeve. Fushata izraelite e vaksinimit bazohet vetëm në qëllimin Pfizer / BioNTech. Vendi ishte i pari në botë që u vaksinua. Deri më tani, 2 milion njerëz kanë marrë dozen e tretë. Ndërkohë, gati 59 për qind e popullsisë kanë marrë dy doza të vaksinës. Izraeli po ofron një vaksinë të tretë për të gjithë të moshës 12 vjeç e lart, por imuniteti i tufës mbetet i vështirë për t’u arritur, me rreth 2.13 milion fëmijë nën 12 vjeç që vaksinohen vetëm në raste të jashtëzakonshme.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet