Alexander Schallenberg

Krahu i djathtë i Kurz, Schallenberg, betohet si Kancelar i ri i Austrisë

Alexander Schallenberg është zyrtarisht kancelari i ri i Republikës së Austrisë. Betimi u bë në Hofburg në Vjenë para Presidentit të Republikës, Alexander da Van der Bellen. Ministri i ri i jashtëm, i cili do të zërë vendin e tij, është Michael Linhart.

Schallenberg, kancelari i gjashtëmbëdhjetë nga periudha e pasluftës e deri më sot, ishte propozuar nga Sebastian Kurz për ta pasuar atë, pas dorëheqjes së tij të Shtunën më 9 Tetor, pas skandalit të korrupsionit. Do të jetë detyrë e qeverisë nën udhëheqjen e Schallenberg "jo vetëm për të realizuar projektet, por edhe për të fituar besimin e qytetarëve", nënvizoi Van der Bellen.

Presidenti përsëriti se "sfidat e ardhshme, të tilla si pandemia, tregu i punës dhe mbrojtja e klimës nuk mund të shtyhen". Van der Bellen theksoi përvojën e madhe diplomatike ndërkombëtare të Schallenberg, e cila "do të shërbejë për të gjetur zgjidhje të përbashkëta". "Unë nuk jam një kancelar në hije," përsëriti ish -kreu i qeverisë austriake Sebastian Kurz, duke siguruar bashkëpunim të plotë me pasardhësin e tij dhe kolegun Alexander Schallenberg.

"Unë do të mbështes qeverinë si drejtues grupi dhe sekretar partie për të mirën e qytetarëve tanë," vazhdoi ai, duke njoftuar se në ditët në vijim do të punojë për të siguruar dorëzimin. Kurz do të betohet të enjten si anëtar i parlamentit. Së fundi, ai përsëriti se do të hedhë poshtë akuzat e ngritura kundër tij. Deklarata e programit te Alexander Schallenberg është planifikuar për nesër.

"Unë jam i bindur se akuzat kundër Sebastian Kurz janë të rreme dhe se kjo do të vërtetohet," tha kancelari austriak Alexander Schallenberg gjatë deklaratës së tij të parë pas betimit. "Unë do të vazhdoj rrugën e suksesshme të qeverisë Kurz, pandeminë, rimëkëmbjen ekonomike, buxhetin dhe reformën fiskale dhe sociale. Sigurisht që do të bashkëpunoj ngushtë me udhëheqësin e partisë së parë në parlament", përsëriti Schallenberg duke siguruar se së bashku me nënkancelari Koglersi do të marrë përsipër të "mbyllë gropat". "Tani kemi nevojë për përgjegjësi dhe stabilitet, kemi nevojë për respekt reciprok," shtoi ai.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet