Morawiecki: Polakët të gatshëm të luftojnë nëse është e nevojshme

Populli i Polonisë është gati të ofrojë rezistencë në rast të një sulmi rus, deklaroi sot kryeministri polak Mateusz Morawiecki në ceremoninë e hapjes së galerisë sportive në Myszkow, në Poloninë jugore.

Që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës, galeritë e xhirimit në Poloni kanë përjetuar një rritje të interesit.

“Nëse Rusia mendon ndonjëherë të sulmojë Poloninë, Rusia dhe Kremlini duhet ta dijë, se janë 40 milionë polakë në Poloni të gatshëm të marrin armë në dorë për të mbrojtur vendin e tyre”, tha Morawiecki.

Ai theksoi se lufta në Ukrainë u ka treguar të gjithëve se liria nuk duhet marrë si e mirëqenë.

“Polonia ka qenë gjithashtu “nën presionin ruse” për shekuj”, tha ai.

“Ne nuk duam t’i kthehemi mungesës së lirisë. Ne hedhim poshtë kolonializmin dhe imperializmin e tyre,” tha Morawiecki.

Ai njoftoi se Polonia do të zgjerojë ushtrinë dhe do të investojë në sisteme të reja armësh.

Sipas autoritetit qendror të statistikave GUS, Polonia aktualisht ka mbi 38 milionë banorë. Megjithatë, shumë banorë të tjerë jetojnë jashtë vendit, vetëm në Gjermani, në vitin 2021 u regjistruan 871 000 persona me nënshtetësi polake.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet