Navalny përballë akuzave të mëtejshme penale

Disidenti i burgosur rus, Alexei Navalny po përballet me procedime të mëtejshme penale, shkroi ai në Instagram sot. Ai do të gjykohet për pretendimet e përvetësimit të dhurimeve për Fondacionin e tij Kundër Korrupsionit (FBK). Prokuroria kërkon që një gjykatë ta klasifikojë organizatën si ekstremiste dhe ta ndalojë atë. Navalny tha se ai akuzohet gjithashtu për “krijimin e një organizate jofitimprurëse që shkel personalitetin dhe të drejtat e qytetarëve”. Kjo ka të ngjarë të jetë e lidhur me videon “Një Pallat për Putinin”, në të cilën Navalny pretendon se një pallat luksoz në Detin e Zi i përket presidentit rus Vladimir Putin dhe u financua nga ryshfete. Kremlini e mohon këtë. Në një çështje të tretë, ai akuzohet për fyerjen e një gjykatësi gjatë një seance gjyqësore. Zyra e Prokurorit Publik i kishte njoftuar tashmë procedurat gjyqësore në shkurt.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet