A ndryshon aroma e trupit me kalimin e moshës?

Era e trupit tonë varet nga shumë faktorë, nga higjiena personale dhe ushqimi, por vitet që kalojnë mund të rezervojnë disa surpriza. Edhe aroma e trupit tonë ka tendencë të ndryshojë me kalimin e moshës, por jo në një mënyrë të pakëndshme siç besohet ndonjëherë. Aroma që ne lëshojmë, në fakt, varet nga një kombinim kompleks i faktorëve dhe përcaktohet nga aktiviteti bakterial, nga substancat e prodhuara nga gjëndrat dhjamore dhe djersa dhe, mbi të gjitha, nga dieta.

Me zhvillimin dhe me kalimin e viteve, aroma e trupit ndryshon aq ndjeshëm sa, sipas një studimi të botuar në PloS One, ne madje mund të njohim moshën e një personi falë nuhatjes. Eksperimenti që demonstroi këtë përdori bluzat që disa vullnetarë, të moshave të ndryshme, vishnin për pesë netë me radhë. Një grupi të dytë të pjesëmarrësve në studim u kërkua më pas të nuhatnin bluzat dhe të vlerësonin moshën e personit që i kishte veshur ato: përgjigjet ishin në thelb të sakta. Të ftuar për të komentuar mbi aromat, vullnetarët më pas papritur treguan një preferencë të qartë për bluzat që ishin veshur nga njerëzit e moshuar, pavarësisht nga ideja e përhapur që të moshuarit kanë një aromë më pak të këndshme. Pra, nuk është një sugjerim që me kalimin e viteve shqisa e nuhatjes të zvogëlohet.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet