Kondicioneri, më shumë dëm apo përfitim?

Ajri i kondicionuar shpesh është ilaçi i vetëm për të duruar nxehtësinë e verës. Një përfitim i çmuar, për t'u përdorur me kujdes.

Nëse nuk përdoret si duhet, ajri i kondicionuar fsheh disa probleme për shëndetin: bronkit, rinosinusit bakterial, ftohje, dhimbje të kyçeve dhe muskujve.

Shpesh thjesht përdorni opsionin "dehumidifikues" për të krijuar një klimë më të pranueshme në dhoma në të cilën jetojmë dhe punojmë pa shkaktuar ndryshime të dëmshme për shëndetin. Si të përdorni ajrin e kondicionuar për të shmangur dëmtimin?

Në shtëpi, në zyrë, por edhe në makinë, duhet të krijoni një temperaturë të brendshme që është më së shumti 5-6 gradë më e ulët se ajo e jashtme. Në çdo rast rrjedha e kondicionerit nuk duhet të drejtohet kurrë në trup, sidomos natën: mos e mbani ndezur kondicionerin. Më mirë të krijojmë një rrymë duke mbajtur dritaret e hapura.

Ka kategori që duhet t'i kushtojnë më shumë vëmendje ajrit të kondicionuar? Padyshim që duhet të jeni shumë të kujdesshëm me të moshuarit dhe fëmijët. E para ata sigurisht që përfitojnë nga ajri më i ftohtë, i cili megjithatë - nëse është shumë i fortë - mund ta zvogëlojë stimulimin e etjes duke shkaktuar dehidrim. Edhe për fëmijët, shumë ajër i kondicionuar i ftohtë mund të mos bëjë mirë, veçanërisht kur kanë të nxehtë ose janë të djersitur.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet