Një zgjidhje për çrregullimet seksuale të grave

Seksualiteti është një aspekt i mrekullueshëm i jetës sonë. Organizata Botërore e Shëndetësisë prej kohësh e ka njohur si "e drejta" e secilit individ për të pasur një jetë seksuale të këndshme e të kënaqshme. Të jesh në gjendje të përfitosh nga kjo e drejtë presupozon përfshirjen e shumë elementëve të sferës psikologjike, si dhe integritetin e disa organeve dhe sistemeve të trupit, të tilla si ato nervore, hormonale, vaskulare, imune, muskulore, etj. Ndër këto të fundit, përfshihet edhe pjesa cervikale, një grup muskujsh të vegjël dhe indi lidhës që përkon me zonën gjenitourinare-anale; ndërmjet funksionit në të cilat merr pjesë, përfshihet edhe ajo seksuale.

Konkretisht në në fakt, muskujt e legenit rrethojnë fillimin e kanalit vaginal, duke e bërë atë të ketë muret vaginale njëri me tjetrin, siç ndodh në një derë të hapur. Gjatë aktit seksual, këta muskuj shtrihen pak dhe zgjerohen për të lejuar veprimin dhe gjithashtu kontraktohet gjatë momentit të orgazmës. Në disa raste, megjithatë, një funksionim i pasaktë i pjesës cervikale parandalon ose e bën të vështirë shpalosjen e natyrshme e këtyre momenteve. Ndonjëherë gruaja mund të ndiejë dhimbje ose vështirësi ose pamundësi gjatë depërtimit (dyspareunia simptoma e parë, vaginismus e dyta) dhe kjo gjendja zakonisht shoqërohet me një gjendje të tkurrjes së tepërt të pjesës cervikale. Në të tjerat raste, nga ana tjetër, gruaja percepton pak kënaqësi dhe kjo mund të lidhet me një ton të zvogëluar muskulor. Shkaqet mund të jenë të shumta: vështirësi psikologjike, pasoja të lindjes, etj.

Përmes fizioterapisë dhe rehabilitimit mund të jetë e mundur të zgjidhet ose përmirësohen këto simptoma të pakëndshme. Kjo terapi konsiston në ushtrime terapeutike që synojnë relaksimin ose tkurrjen e muskujve më shumë, sipas rastit; përveç kësaj, terapitë mund të përdoren që të favorizojnë rivendosjen e funksionimit të mirë muskulor dhe rrjedhimisht të mundësisë që gruaja dhe partneri i saj të kenë një marrëdhënie të mirë seksuale.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet