Palpitimet gjatë natës: pse ndodhin ato?

Palpitimet e natës mund të shoqërohen me një problem të presionit të gjakut ose apnesë së gjumit. Për të zbuluar me siguri shkakun, duhet të konsultoheni me një mjek.

Dhimbje nën gji: shkaqet e mundshme. Palpitacionet përcaktohen si perceptimi i rrahjeve të zemrës. Ato janë të shpeshta dhe, megjithëse mund të shkaktojnë shqetësim, zakonisht jo të rrezikshme. Rrahjet perceptohen si shtytje ose dridhje, pasi ato priren të përshpejtohen ose shume i forte. Shumica e njerëzve perceptojnë palpitacionet e natës dhe jo të natës si një fenomen i pakëndshëm. Ato zakonisht vijnë për shkak të ushtrimeve fizike, stresit ose disa ilaçeve. Gjithashtu, ata munden gjithashtu të jetë një simptomë e disa patologjive ose të shoqërojë sëmundje ose vështirësi të tjera të gjoksit frymëmarrëse. Në këtë artikull ne shpjegojmë se çfarë përbëjnë prekjet dhe, në veçanti, pse ato manifestohen kur shkojmë në shtrat.

Cilat janë shkaqet e palpitimeve të natës? Në të shumtën e rasteve, palpitimet nuk janë një problem serioz shëndetësor.

Pikërisht për këtë arsye, disa herë kthehet në çështjen e tyre. Sidoqoftë, ndër situatat më të shpeshta në të cilat ato ndodhin ne kujtojmë: Temperatura. Disa ndryshime, të tilla si shtatzënia ose menstruacionet. Në veçanti sëmundjet e gjëndrës së tiroides hipertireoza.

Stresi ose ankthi. Edhe nëse është një stres i pavetëdijshëm dhe i zgjatur, palpitimet mund të shfaqen si simptomë. Aktiviteti fizik ka tendencë të përshpejtojë rrahjet e zemrës dhe të shkaktojë palpitacione. Ata zakonisht zhduken me substanca të tilla si kafeina, nikotina ose ilaçe. Kokaina dhe amfetaminat shkaktojnë palpitacione. Ndodhin ndryshime kardiake të tilla si aritmitë përgjithësisht në formën e palpitimeve. Ndërsa ato zakonisht nuk janë serioze, është e rëndësishme të zbulohet shkaktari në rast se janë të vazhdueshme ose shkaktojnë shqetësime të tjera.

Çfarë duhet të dini për palpitimet e natës? Ndonjëherë rrahjet e zemrës ndjehen vetëm kur flemë. Në këto raste, ato ndihen në lartësinë e qafës ose fytit. Zakonisht kjo dukuri është për shkak të një ndryshimi në presionin e gjakut. Kur flemë, në fakt, presioni arterial është përgjithësisht më i ulët. Përkundrazi, ajo ka tendencë të rritet gjatë ditës, duke arritur pikat më e lartë pasdite. Sidoqoftë, ndonjëherë mund të bie shumë ulët gjatë natës. Zemra rreh më shpejt që të jetë në gjendje të furnizojë të gjitha organet.

Për këtë arsye, mund të vërehen palpitime, të cilat gjithashtu mund të shfaqin dhimbje dhe vështirësi për të marrë frymë. Nga ana tjetër, nuk mund të harrojmë se stresi është një nga shkaqet kryesore të rrahjeve të zemrës. Nuk është për t'u habitur, kur vjen koha për të shkuar për të fjetur, në mendjen tonë të mbushur me stres. Ankthi dhe stresi i akumuluar mund të prishin gjumin.

Një shkak tjetër i palpitimeve të natës mund të jetë apnea e gjumit. është një çrregullim në të cilin frymëmarrja ndalet ose bëhet shumë e cekët. Këto ndërprerje mund të zgjasin për disa sekonda në minuta të plota dhe përsëriten gjatë gjithë natës. Personi që vuan nga apnea obstruktive e gjumi nuk arrin të pushojë siç duhet.

është e rëndësishme të nënvizohet se sjellja e adoptuar gjatë gjumit është po aq e rëndësishme. Kur flini në krah, presioni i bën rrahjet e zemrës më të forta. Ne rekomandojme për të lexuar gjithashtu: Apnea e gjumit: simptomat dhe trajtimi

A ka ndonjë ndërlikim që shoqërohet me këtë fenomen? Ekzaminimi mjekësor. Rreziku i vuajtjes nga disa ndërlikimi është i ulët. Sidoqoftë, kur fenomeni është për shkak të pranisë së një sëmundjeje të zemrës, rreziku bëhet i lartë. është e mundur që ju të përjetoni një zbehje, kur rrahjet e zemrës janë shumë të shpejta dhe presioni i gjakut ulet.

Gjithashtu, ekziston mundësia e një goditje në tru. Për shembull, në prani të fibrilacionit atrial, gjaku formon mpiksje. Nëse këto të fundit shkëputen, ato mund të pengojnë qarkullimin cerebral. Palpitacionet mund të jenë simptomë e aritmisë kardiake. Kjo e fundit shkakton që zemra të rrahë në mënyrë joefektive, mundësinë e arrestit kardiak.

Pa frikë! Zakonisht nuk është ndonjë gjë serioze. Palpitimet janë një fenomen shumë i shpeshtë dhe zakonisht nuk tregojnë praninë e ndonjë patologjie. Kjo zakonisht është një gjendje e thjeshtë fiziologjike për të cilat rrahjet e zemrës perceptohen me intensitet më të madh. Sidoqoftë, kur janë ata veçanërisht të qëndrueshme ose të shoqëruara nga simptoma të tjera, duhet të hetohen. Për më tepër, kur ato ndodhin gjatë natës, ato mund të tregojnë praninë e një ndryshimi në presionin e apneas arteriale ose obstruktive të gjumit. Kur keni dyshime, këshillohet të kontaktoni doktorin.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet