Të gjitha sekretet e decluttering për të hequr qafe të tepërtat

Decluttering ndihmon të heqim qafe të tepërtat dhe të rrethohemi vetëm me gjërat e domosdoshme për mirëqenien personale. Objekte, rroba ose dhurata, me kalimin e kohës grumbullohen në shtëpi dhe na privojnë nga hapësira e jetesës, veçanërisht nëse jetojmë në një mjedis të vogël. Nëse e kuptojmë që nuk kemi më hapësirë për të ecur ose që veshjet nuk mbyllen më për shkak të sasisë së rrobave, atëherë ka ardhur koha të heqim qafe të tepërtat dhe të bëjmë decluttering.

Të privosh veten nga ajo që është e rrëmujshme nuk është vetëm një mënyrë për të liruar hapësirën, por një filozofi e vërtetë e jetës, e cila na lejon të kemi përfitime edhe në një nivel të brendshëm për të lënë mënjanë të kaluarën, për të qenë të hapur përpara së ardhmes dhe për mundësi të reja. Nëse nuk mund të gjejmë më asgjë, është koha të bëjmë disa decluttering dhe të riorganizojmë hapësirat tona, le të shohim se si.

Ku ta fillojmë? Gjëja e parë që duhet të bëni është të hartoni një renditje të dhomave më të çrregullta dhe të planifikoni një dhomë nga e cila të filloni. Pasi ta kemi bërë këtë bazuar në kohën e disponueshme, ne mund të vendosim nëse do të vazhdojmë me zbavitje gjysmë ore në ditë ose nëse do të kushtojmë një fundjavë të tërë. Pasi të keni zgjedhur dhomën, le të përqendrohemi në një zonë të vetme, duke zbrazur sirtarët, raftet e librave ose mobiljet e ndryshme.

Çfarë të mbash dhe çfarë të hedhësh? Në këtë pikë duhet të bëjmë një analizë reale të objekteve. Të kuptuarit nëse i përdorim ato në mënyrë periodike apo jo. Nëse e kuptojmë se nuk i kemi përdorur ato në 12 muajt e fundit, atëherë është koha t'i heqim qafe ato. Për ato objekte për të cilat jemi të pasigurt mund të vendosim një kohë maksimale, rreth një muaj, brenda të cilit duhet t'i përdorim, nëse nuk e bëjmë është koha t'i rezervojmë atyre një përdorim alternativ.

Për të vepruar me respekt për mjedisin, është mirë të bësh një përzgjedhje. Pra, le të marrim katër kuti në të cilat shkruajmë: të mbajmë, të riciklojmë, të japim dhurata dhe t'i hedhim tutje. Edhe nëse procedura duket e gjatë, ajo është një rrugë për të kuptuar se çfarë na duhet vërtet. Dhe nëse e kemi të vështirë të heqim qafe një objekt, mund ta pyesim veten se sa jemi të gatshëm të paguajmë për të. Kështu që ne do të kuptojmë nëse ka rëndësi për ne apo jo.

Nëse, nga ana tjetër, ne duam të rinovojmë shtëpinë dhe t'i japim asaj një pamje të re, gjithçka që duhet të bëjmë është të organizojmë një takim me miqtë në të cilin të shkëmbejmë gjërat që nuk u nevojiten më. Kur i duam librat është e vështirë të ndahemi prej tyre, por nëse kemi një bibliotekë të plotë, mund të vendosim t'i dhurojmë në një bibliotekë ose në një qendër rekreative, në mënyrë që t'u japim atyre një destinacion të ri.

Çfarë të bëjmë me lodrat? Ndarja nga kujtimet e para ose lodrat e fëmijëve nuk është e lehtë, ne priremi t'i grumbullojmë ato sepse ato janë të lidhura me një moment. Përsëri duhet të bëjmë një përzgjedhje dhe të mos mendojmë për grumbullimin e tyre në papafingo ose bodrum. Duke vepruar kështu, ne rrezikojmë t'i bëjmë hapësirat e çmuara jopraktike dhe mbi të gjitha po shkojmë kundër parimit të zbardhjes, që është lirimi i shtëpisë.

Ne mbajmë lodrat e fëmijëve që na duan veçanërisht, ndërsa ato funksionale mund t'i dhurojmë një shoqate dhe t'i bëjmë të lumtur fëmijët e tjerë. Kur bëhet fjalë për foto dhe zanate, mbajtja e tyre në një album ose dixhitalizimi i tyre është mënyra më e mirë për t'i renditur të gjitha dhe për t'i shfletuar në momente nostalgjie.

Decluttering I raftit: Ndryshimi i sezonit dhe riorganizimi i veshjet është gjithmonë i vështirë. Ne priremi të grumbullojmë rroba që nuk i përdorim. Gjithashtu në këtë rast zbatohet rregulli me 4 kuti. Për të kuptuar se cilat të mbajmë dhe cilat të dhurojmë, duhet të zgjedhim rreth tridhjetë prej tyre, përfshirë triko, pantallona, këmisha, xhaketa dhe pallto dhe të veshim një rrobë në ditë. Në këtë mënyrë do të kuptojmë se mund të mbijetojmë edhe me një gardërobë të vogël.

Përndryshe, ne mund të vendosim një etiketë në rrobat mbi të cilat jemi të pavendosur. Nëse etiketa është akoma e pranishme në fund të sezonit, kjo do të thotë që ne nuk e kemi veshur dhe prandaj është koha ta dhurojmë ose ta shesim në tregun e të përdorurave. Sapo të bëhet kjo, gjithçka që duhet të bëjmë është të rregullojmë rrobat e mbetura brenda gardërobës pasi ta pastrojmë, në kontejnerë ose rafte speciale, kështu dollapi do të jetë i rregullt dhe i pastër dhe do të na japë një ndjenjë të mirëqenies.

Si të shmangni grumbullimin? Për të shmangur mbajtjen e dollapit ose shtëpisë përsëri, e rëndësishme është të mos grumbulloheni përsëri. Sapo të kemi lexuar një gazetë ose një libër në vend që t'i lëmë mënjanë, duhet t'i hedhim ato duke i dhënë ose duke i vendosur në koleksionin e veçantë. E njëjta gjë vlen për veshjet, blerjet duhet të jenë të menduara dhe ne duhet të blejmë vetëm ato që do të veshim me të vërtetë.

Avantazhet e decluttering: Të kesh një shtëpi të rregullt jep një ndjenjë të mirëqenies, stimulon krijimtarinë, dëshirën për të bërë dhe mirëqenien. Përveç kësaj, të kesh gjithçka afër dhe të zgjedhësh rrobat menjëherë na lejon të rikuperojmë shumë kohë në mëngjes dhe të minimizojmë stresin.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet