Toksinat dhe rreziqet për shëndetin

Toksinat janë substanca që dëmtojnë ruajtjen e ekuilibrit biokimik të qelizave tona dhe rrjedhimisht të shëndetit tonë në përgjithësi. Bëhet fjalë për metabolitë, d.m.th. substanca të mbeturinave që grumbullohen brenda organizmit tonë me kalimin e kohës, duke e dobësuar atë dhe duke e predispozuar ndaj sulmeve të jashtme, inflamacioneve dhe sëmundjeve.

Organe të tilla si mëlçia (por edhe mushkëritë dhe veshkat) kanë për detyrë të filtrojnë, neutralizojnë dhe kontrollojnë komponentët që mund të dëmtojnë trupin tonë. Fatkeqësisht, trupi ynë e ka gjithnjë e më të vështirë të reagojë, jo vetëm ndaj pesticideve dhe metaleve të rënda, por edhe ndaj aditivëve kimikë të shtuar më vonë si konservues, ëmbëlsues artificialë, ngjyra ose përmirësues të shijes. Edhe nëse këta përbërës shtesë asimilohen si ushqimet e tjera, ato lënë në trupin tonë mbetje që grumbullohen duke na prekur.

Simptomat kryesore që sinjalizojnë një organizëm të prekur janë:

• dhimbje koke të forta, shumë të shpeshta,

• pagjumësi ose lodhje e vazhdueshme,

• ankth, apati, nervozizëm,

• mungesë përqendrimi, probleme me kujtesën

• lëkurë të thatë , humbje flokësh

• mungesë energjie, lodhje kronike

• infeksione, herpes

Detoksifikimi është një proces i rëndësishëm për ne, veçanërisht në qoftë se duam të heqim të gjitha toksinat e grumbulluara nga ushqimet e përpunuara që konsumojmë çdo ditë. Më poshtë do rendisim disa benefite të një trupi pa toksina.

Rrit energjinë

Shumë njerëz në programe detoksifikimi ndihen shumë më energjikë. Kjo është e mundur sepse kur bëni detoksifikim, ndaloni fluksin e gjërave që ju bënë të keni nevojë për një detoksifikim në radhë të parë. Duke hequr dorë nga sheqernat, kafeina, yndyrat trans, yndyrnat e ngopura dhe duke i zëvendësuar ato me fruta dhe perime të freskëta, ju merrni një nxitje të madhe natyrore të energjisë. Është jetike të qëndroni mirë të hidratuar gjatë çdo programi detoksifikimi, dhe kjo gjithashtu mund të jetë një burim energjie në rritje nëse zakonisht nuk merrni ujë të mjaftueshëm gjatë gjithë ditës.

Largon mbetjet e tepërta nga trupi

Ndihma më e madhe e detoksifikimit është fakti që lejon trupin të largojë çdo mbetje të tepërt; shumica e programeve të detoksifikimit janë krijuar për të stimuluar trupin të pastrohet, duke ndihmuar mëlçinë të kryejë punën e saj, si dhe veshkat dhe zorrën e trashë. Pastrimi i zorrës së trashë është një pjesë e rëndësishme e procesit të detoksifikimit pasi disa substanca që nuk janë të dobishme për trupin, por të ruajtura në këtë organ duhet të largohen nga trupi, dhe një zorrë e trashë e bllokuar mund të bëjë që ato të rifuten në trup, në vend që të dalin siç ishte planifikuar më parë. Qëndrimi besnik ndaj frutave dhe perimeve edhe pas programit tuaj të detoksifikimit është një mënyrë e shkëlqyer për t'i mbajtur gjërat në lëvizje.

Ndihmon në humbjen e peshës

Është e lehtë të shihet se si një dietë detoksike mund të çojë në humbje peshe në një afat të shkurtër, por një mënyrë më e shëndetshme për ta parë atë do të ishte krijimi i zakoneve afatgjatë të të ngrënit dhe largimi i varësive të pashëndetshme. Shumë herë fokusi është vetëm tek ulja drastike e kalorive dhe humbja e shpejtë e peshës, veçanërisht nga media. Por këto rezultate afatshkurtra nuk do të zgjasin nëse nuk merrni një angazhim për të zëvendësuar ushqimet e pashëndetshme me ato më të shëndetshme dhe të përdorni energjinë tuaj të rinovuar për të ushtruar më shumë dhe për të qenë më aktiv në përgjithësi.

Sistem imunitar më i fortë

Kur detoksifikoni trupin tuaj, ju lironi organet tuaja dhe u mundësoni atyre të funksionojnë në mënyrën më të mirë të tyre. Kjo do të ndihmojë sistemin tuaj imunitar të përmirësohet pasi do të jeni në gjendje të përthithni më mirë lëndët ushqyese, duke përfshirë vitaminën C. Shumë prej bimëve që merrni gjatë detoksifikimit tuaj do të ndihmojnë sistemin tuaj limfatik, i cili do të luajë një rol jetësor në ruajtjen e shëndetit tuaj në secilin prej tyre. . Shumë programe detoksifikimi fokusohen gjithashtu në ushtrime të lehta që ndihmojnë në qarkullimin e lëngut limfatik nëpër trup dhe ndihmojnë në kullimin e tij, duke forcuar sistemin tuaj imunitar gjatë këtij procesi.

Lëkurë më e bukur

Lëkura përfaqëson organin tuaj më të jashtëm, kështu që është normale që ajo të tregojë rezultate të dukshme gjatë një programi detoksifikimi. Një mënyrë për të mbështetur përpjekjet tuaja të detoksifikimit është të merrni një sauna për të ndihmuar trupin të largojë toksinat shtesë me djersë. Ju mund të prisni lëkurë më të lëmuar dhe më të pastër në fund të programit tuaj të detoksifikimit. Është raportuar gjithashtu se detoksifikimi mund të ndihmojë me aknet, megjithëse gjendja mund të përkeqësohet përpara se të përmirësohet me çlirimin e toksinave. Ju mund të zbuloni se lëkura juaj kruhet ose skuqet para pastrimit, por kjo është e gjitha pjesë e procesit dhe një shenjë se jeni në rrugën e duhur me orarin tuaj.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet