Ushqimet që kundërveprojnë kataraktin

Siç thonë të mençurit: "Mos harroni se vetëm dy gjëra në jetë janë të sigurta: plakja dhe pagimi i taksave". Asnjëra nuk na jep emocione të veçanta pozitive, por ende duhet të merremi me të dyja. Duke lënë mënjanë çështjen e taksave, le të merremi se si të plakemi duke mbetur të shëndetshëm. Në këtë artikull do të shohim së bashku me Ekspertët tanë ushqimet që luftojnë kataraktin, një indeks i plakjes. Përveç të kuptuarit saktësisht se çfarë është dhe si formohet. Karakteristikat e kataraktave. Para se të kuptojmë se cilat janë ushqimet që i kundërvihen kataraktit, le të shqyrtojmë shkaqet dhe formimin. Katarakti është një fenomen natyror i plakjes së kristalit tonë. Kjo është, ajo lente që kemi që nga lindja në sy dhe na lejon të përqendrojmë imazhet në retinë. Kur ky kristal bëhet i errët dhe ne e kuptojmë se po humbasim intensitetin dhe cilësinë e ngjyrave që na rrethojnë, kataraktet janë në rritje. Me procesin e lidhur me përkeqësimin e vizionit. Kur fillon të formohet? Nëse nuk kemi defekte trashëgimore, sëmundje të lindura ose diabet që mund të parashikojnë kataraktin, formimi i tij fillon midis moshës 45 dhe 50 vjeç. Dhe, simptoma e parë që e shoqëron është presbiopia: domethënë, kur ne fillojmë të shohim dobët nga afër dhe më pak të qartë në errësirë. Ka edhe simptoma mjaft të qarta që na bëjnë të kuptojmë ardhjen e kataraktit:

Ndjeshmëri e shtuar ndaj dritave të ndritshme dhe ndjesi shkëlqimi;

Vështirësi në dhënien e makinës gjatë natës;

Vështirësia për të lexuar.

Padyshim që do të jetë ekzaminimi i syrit për të shpjeguar se si të ndërhyhet, duke u mbështetur tek specialistët. Por, ka ushqime që parandalojnë shfaqjen e kataraktit.

Ushqimet që kundërvepojnë kataraktin: Ka ushqime, të cilat ne i sjellim në tryezat tona çdo ditë që kanë luteinë, të cilat mund t’i përcaktojmë si vrasëse të kataraktit. Kushtojini vëmendje, ata nuk mund ta eleminojnë atë, por gjithsesi ndihmojnë në uljen e formimit të tij. Përveç kësaj, natyrisht, për t’I bërë mirë shëndetit tonë në përgjithësi, janë këto ushqime:

spinaq;

lakër dhe brokoli;

Kivi;

marule;

speca;

bishtajore dhe drithëra;

qumësht dhe vezë.

Ende në temën e parandalimit, këtu janë ushqimet e shëndetshme për të mbrojtur sytë nga katarakti.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet