Si ta menaxhojmë vjehrrën kur është mostër

Marrëdhëniet vjehërr dhe nuse: rregullat për një bashkëjetesë të shëndetshme

Skenat janë gjithnjë të njëjtat, gruaja acarohet me nënën e atij, burri nuk thotë asgjë dhe gruaja zemërohet me burrin e saj! Është një histori e vjetër, ajo e marrëdhënies konfliktuale midis vjehrrës dhe nuses.

Por pse marrëdhënia me nënën e tij është shpesh konfliktuale? Dhe cilat janë sekretet për të jetuar së bashku në mënyrë paqësore? Zakonisht vjehrrat më të vështira janë nënat e djemve sepse vajzat preferojnë ti japin më shumë besim familjes së tyre, duke përjashtuar kështu atë të partnerit. Kontrastet lindin sepse nënat e djemve kanë frikë që fëmija i tyre mund të martohet përveç gruas edhe me parimet dhe mënyrat e të menduarit të familjes së saj.

Marrëdhënia mes nuses dhe vjehrrës: Marrëdhënia midis dy grave është shumë e ndryshme nga ajo midis dhëndrit dhe vjehrrës sepse është më intensive dhe e thellë. Që në momentin e parë ka mosbesim dhe frikë dhe vjehrra mendon se rivalja është gati ta dëbojë atë nga zemra dhe jeta e djalit dhe e nuses, ajo e paralajmëron se kurrë nuk do të ketë sukses dhe ndihet nën vëzhgim. Përpara se djali të largohet nga shtëpia, nëna sheh një lidhje që prishet dhe duhet të ripërcaktojë identitetin e saj të ridizajnojë të ardhmen e saj. Por gjëja më e mirë do të ishte të njohësh emocionet dhe pastaj të kesh një marrëdhënie të kënaqshme.

Marrëdhënia e dhëndërr- vjehërr: Pse ndonjëherë ka kaq urrejtje për vjehrrën? Në nivelin psikologjik një nga shpjegimet është se i riu, burri sheh tek vjehrra se çfarë mund të bëhet gruaja e tij herë pas here. Për më tepër, lidhja e errët dhe e fortë që bashkon nënën dhe vajzën është thelbësore dhe burri ndihet i përjashtuar nga kjo marrëdhënie.

Sidoqoftë, keqkuptimet midis burrit dhe gruas mund ta vendosin marrëdhënien në rrezik kur partneri nuk tregon solidaritet me gruan e tij, nëse ajo kritikohet nga vjehrra dhe nëse djali preferon ta dëgjojë nënën sesa partneren. Gjithashtu një afërsi, mungesa e privatësisë dhe prania e vjehrrës gjatë debateve martesore mund të jetë shkak për fërkime.

Rregullat për një marrëdhënie paqësore.

1) prezantohuni me sinqeritet, tregoni një qëndrim miqësor dhe përpiquni të kuptoni rolet e ndryshme në marrëdhëniet familjare;

2) shmangni xhelozinë e tepruar, tregoni edukatë e respekt dhe lini kritikën;

3) nëse vjehrra është e zemëruar, kërkoni një armëpushim;

4) të arrihet një marrëveshje me partnerin;

5) nëse partneri tashmë ka probleme dhe përgjegjësi familjare, përpiquni ta mbështesni dhe mos shtoni një problem tjeter.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet