A duhet mbajtur maska pas vaksinimit?

A janë të dobishme këto maska, ​​apo jo? Kush duhet t'i mbajë, të sëmurët, të shëndetshmit apo të dy? Nuk është e vërtetë që pas vaksinimit do të jetë e mundur të shmangni mbajtjen e maskës dhe të takoni njerëz në përgjithësi. Siç është raportuar edhe nga Istituto Superiore di Sanità, vaksinimi kundër Covid është efektiv, por nuk mbron 100% të individëve: të dhënat tregojnë se një cikël i plotë vaksinimi mbron 88% të rasteve nga infeksioni, 94% nga shtrimi në spital, 97% nga kujdesi intensiv dhe 96% nga një rezultat fatal i sëmundjes. Prandaj është e mundur të gjesh një numër të kufizuar infeksionesh, qasje në spitale, pranime në njësitë e kujdesit intensiv dhe vdekje edhe në mesin e subjekteve të vaksinuar. Për këtë arsye maska ​​duhet të mbahet akoma. Kufizoni ekspozimin ndaj Sars-Cov-2, veçanërisht në vendet publike: sa më shumë të qarkullojë virusi, aq më e madhe është mundësia që ai të përhapet tek subjektet në rrezik të sëmundjeve të rënda dhe të shfaqen variante të reja, më të transmetueshme fushatat e vaksinimit mund të jenë më pak efektive. Pa harruar praktikat e tjera të parandalimit dhe mbrojtjes të parashikuara sot, të tilla si distancimi fizik dhe larja e duarve shpesh dhe me kujdes.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet