CNN: 99,99% e amerikanëve të vaksinuar asnjë rast vdekjeprurës nga Covid-19

Më shumë se 99,99 për qind e njerëzve të vaksinuar plotësisht kundër Covid-19 në SHBA nuk kanë pasur pothuajse asnjë rast përparimi të sëmundjes që rezulton në shtrim në spital ose vdekje, sipas të dhënave të fundit nga Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Të dhënat nxjerrin në pah atë që ekspertët kryesorë të shëndetësisë në të gjithë vendin kanë theksuar për muaj tërë, atë që vaksinat kundër Covid-19 janë shumë efektive në parandalimin e sëmundjeve serioze dhe vdekjeve nga Covid-19 dhe janë objektivi më i mirë i vendit për ngadalësimin e pandemisë.

CDC raportoi 6 587 raste përparimi të Covid-19 që nga 26 korriku duke përfshirë 6 239 shtrime në spital dhe 1 263 vdekje. Në këtë kohë, më shumë se 163 milionë amerikanë u vaksinuan plotësisht kundër Covid-19. Shumica e rasteve të përparimit të sëmundjes, rreth 74 për qind, ndodhën tek të rriturit mbi 65 vjeç.

Që nga maji, CDC është fokusuar në hetimin e rasteve të shtruara ose fatale të Covid-19 në mesin e njerëzve që janë vaksinuar plotësisht. Agjencia thotë se të dhënat mbështeten në “raportimin pasiv dhe vullnetar” dhe është një “fotografi” për të “ndihmuar në identifikimin e modeleve dhe për të kërkuar sinjale midis rasteve të përparimit të vaksinave”.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet