Covid, rregullat e reja për të udhëtuar në Mbretërinë e Bashkuar

Nga sot, qytetarët e Bashkimit Evropian që udhëtojnë në Mbretërinë e Bashkuar duhet të kenë një pasaportë të vlefshme dhe të kenë përfunduar programin e plotë të vaksinimit. Përndryshe, një karantinë 10-ditore duhet të respektohet dhe të kryhen dy PCR. Në lidhje me kujdesin shëndetësor, udhëtarët nga Bashkimi Evropian do të jenë në gjendje të vazhdojnë të përdorin Kartën Evropiane të Shëndetit të lëshuar nga vendi i origjinës. Për më tepër, udhëtarët duhet të plotësojnë një formular vendndodhjeje për t'i siguruar qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar detajet e tyre të udhëtimit dhe detajet e kontaktit. "Semafori i ri" britanik ka qenë në fuqi që nga 4 tetori, duke nënkuptuar masa të thjeshtuara për mbërritjet e atyre që janë plotësisht të vaksinuar.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet