Sanksionet u mohojnë amerikanëve, uiskin skocez!

Për shkak të sanksioneve amerikane, eksportet e uiskit skocez në SHBA ranë me më shumë se një e treta, sipas të dhënave të shoqatës. ”Kjo industri ka humbur rreth 686 milionë dollarë në shitje deri më tani”, sipas kreut të Shoqatës Skoceze të Uiskit (SWA) Karen Betts.

Në tetor 2019, SHBA vendosi tarifa ndëshkuese prej 25% për produkte të caktuara të BE, duke përfshirë uiskin skocez. Prodhuesit britanike janë të shqetësuara sepse Britania e Madhe kishte ende anëtare e BE-së në atë kohë. ”Prodhuesit paguan çmimin për një mosmarrëveshje me të cilën nuk kishin asnjë lidhje”, theksoi SWA.

Betts e quajti situatën “të paqëndrueshme”. ”Industria mund të humbasë përgjithmonë shitjet dhe të marrë pjesë në tregun e saj më të rëndësishëm”, theksoi ajo. Betts i bëri thirrje qeverisë britanike që menjëherë të negociojë me SHBA dhe kërkoi mbështetje nga prodhuesit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet