5 këshilla për një shëtitje të mirë me qenin tuaj

Shëtitja e qenit është detyra jonë që nga momenti kur vendosim ta adoptojmë, por nëse jetohet në mënyrën e duhur sigurisht që është edhe kënaqësi. Shëtitja jo vetëm që shërben për të përmbushur nevojat fiziologjike, por për qenin është gjithashtu një moment i kohës së lirë, realizimit, njohjes së botës së jashtme dhe një burim i stimujve të domosdoshëm. Këtu janë disa këshilla për të siguruar që ekziston gjithmonë një moment i këndshëm, për sigurinë tonë dhe të qenit tonë.

Keni gjithçka që ju nevojitet: Shënoni numrin e telefonit në parzmore, zinxhir të përshtatshëm, ujë (dhe enë udhëtimi) në rast të shëtitjeve të gjata. Nëse keni ndërmend të bëni disa ushtrime në ajër të hapur (në një vend të sigurt) për t'u argëtuar dhe argëtuar qenin, mos harroni gjithashtu çmime ose lojëra. Gjithmonë përpiquni të keni një dorë të lirë, kështu që të mund të reagoni më shpejt në rast të problemeve. Vendosni gjithçka që ju nevojitet në një qese që do të jetë "çanta e shpinës së qenit".

Jini të pranishëm mendërisht: Është shumë e lehtë të joshesh nga mendimet dhe shqetësimet e përditshme gjatë shëtitjeve.

Të flasësh në telefon ose të bisedosh me personin që na shoqëron ose me pronarë të tjerë, mund të na bëjë të humbasim shikimin nga qeni, i cili ndërkohë mund të ketë bërë një rrëmujë. Gjithmonë keni një sy (ose të dy) në qenin, në mënyrë që të kontrolloni në çdo kohë që nuk ka rreziqe.

Njihni nevojat e qenit tuaj: Të dini se sa distancë mund të udhëtoni, ose përkundrazi, të ecni pak më gjatë nëse keni një qen super-energjik është thelbësore. Nëse keni një qen që nuk i pëlqen kontakti me grupe qensh, mos shkoni në zonat e qenve. Në vend të kësaj, shkoni për një shëtitje të mirë në një vend më të izoluar. A nuk është ai i çmendur për fëmijët? Mos kaloni para shkollës fillore vetëm kur fëmijët largohen. Respektoni atë dhe mos e vendosni në një pozicion që të sillet ashtu siç nuk do të dëshironte.

Rutinë, por jo shumë: Qeni është një kafshë e zakonit. Ai i pëlqen siguritë dhe duke e ditur se si do t'i shkojë dita (pak a shumë). Gjithmonë përpiquni të ecni në të njëjtën kohë (pak a shumë: nëse lëvizni shëtitjen për një orë çdo herë dhe atëherë nuk ka rëndësi).

Përkundrazi, në lidhje me itineraret përpiquni të ndryshoni sa më shumë që të jetë e mundur. Nuk është gjithmonë e mundur të bësh shëtitje të gjata në natyrë, por edhe në qytetet tona, ndryshimi periodik i itinerarit të zakonshëm mund të jetë burim i stimujve të rëndësishëm për të.

Rreziqet në rrugë: Fatkeqësisht, rrugët shqiptare janë ndër më të ndoturat në Evropë. Copëzat e qelqit, shishet, ushqimi i prishur dhe shumë lloje të tjera të mbeturinave janë një rrezik real për qentë. Mundohuni të shikoni gjithmonë rrugën që po bëni paraprakisht. Kur ecni me zinxhir, është mirë që të shikoni 5-10 metra larg për të parandaluar situata të rrezikshme.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet