Ja pse duhet të bëni make up pavarësisht karantinës: 5 arsye për ta bërë atë

Sa prej jush keni vendosur make up-in tuaj në një dollap banjo dhe kanë harruar plotësisht ekzistencën e tyre? Është mjaft e zakonshme, në fakt, që, duke pasur nevojë për të kaluar ditë të tëra në shtëpi, ndoshta në vetmi, ky gjest i zakonshëm (për disa, natyrisht) është përjashtuar plotësisht nga rutina e re. Megjithatë, edhe nëse mund t'ju duket absurde, ka disa "guximtarë" që i kanë qëndruar besnikërisht kësaj praktike. Në të vërtetë, në karantinë, e tyre është bërë një nevojë reale. Por a e dini se, mbase ndoshta, nuk janë të gjithë gabim? Le të zbulojmë pse.

Një reflektim i vogël i nevojshëm: duhet theksuar, në fakt, që të gjithë kanë një mënyrë shumë personale për të gjetur paqen në këtë "ferr" dhe nuk duhet të gjykohen për këtë. Ne gjithmonë predikojmë vlerën e lirisë, sa kjo duhet të jetë një e drejtë e pakundërshtueshme për të gjithë ne, kështu që i lëmë të gjithë të jenë të lirë të ndihen mirë ashtu siç e shohin të arsyeshëm dhe - mbi të gjitha - ata kanë sukses, nëse duan të vazhdojnë ta vendosin apo jo, nëse ata kënaqen duke gatuar pica pa pushim, nëse përpjekja e tij më e madhe e kuzhinës është të vërë ushqimet e ngrira të ngrohen në mikrovalë. Me pak fjalë, jeto dhe lëre jetën të rrjedhë.

Vetëvlerësimi: Femërore dhe tërheqëse, kjo është mënyra se si disa njerëz duan të ndihen pavarësisht nga izolimi i detyruar. Vetëvlerësimi është një nga përbërësit themelorë për t'u përballur me një moment krize. Në këtë, përbërja luan një rol themelor, por jo domosdoshmërisht duhet të përdoret vetëm në prani të të tjerëve. Besoni apo jo, ju mund të dëshironi të dukeni sa më mirë, vetëm për veten tuaj, pa pasur nevojë që dikush të flasë dhe të dëshmojë bukurinë tonë. Le të kujtojmë, në fakt, se nuk jemi të dëshpëruar për vlerësim, ndonjëherë, thjesht duhet të ndihemi të qetë para një pasqyre.

Ndjenja e normalitetit: Nuk e dini më se çfarë dite është, në cilin muaj dhe sezon jemi, mezi e mbani mend emrin tuaj? Epo, gjithçka është normale. Situata që po përjetojmë përfshin një farë mënyre të tjetërsimit dhe pasojat pasuese mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në psikikën tonë. Kjo pandemi ka prishur në mënyrë dramatike rutinën tonë dhe nuk është e lehtë të krijosh një të re nga ajri i hollë. Le të përpiqemi, pra, të ruajmë të paktën ato përdorime dhe zakone të cilave gjithashtu mund t'u përkushtohemi brenda mureve të shtëpisë. Make-up është një prej tyre. Nëse ishte një pasion apo, thjesht, një zakon, le të mos e braktisim atë në një raft me pluhur. Përsëritja e të gjitha atyre gjesteve që ishin pjesë e jetës sonë të përditshme do të na ndihmojë të mos e humbasim vetëdijen për realitetin dhe, mbi të gjitha, të kujtojmë se kush jemi.

Argëtim: Për më tepër, duke u përqëndruar në vetë aktin, pra në të gjitha hapat që përfshin rutina e bukurisë, bën që truri ynë të shpërqendrohet momentalisht nga mendimet e shqetësuara dhe të rizbulojë një ndjenjë qetësie.

Kujdesi për veten: Le të përpiqemi të ndryshojmë perspektivën me të cilën ne shikojmë gjërat: koha e kaluar gjatë make-up është kohë që ne ia kushtojmë vetes, sigurisht nuk është një humbje. Sidomos tani, kur gjendja jonë shpirtërore bëhet gjithnjë e më e luhatshme çdo ditë, është e drejta jonë për të përkëdhelur veten, duke i dhënë vetes atë vëmendje që shpesh i privojmë vetes dhe që kemi tendencë t'u sigurojmë vetëm të tjerëve.

Optimizmi: Vendosja e make up-it është një ritual bukurie ... dhe një gjendje shpirtërore e mirë. Në fakt, produktet kozmetike kanë efekte të ndryshme të dobishme jo vetëm në nivelin estetik, por edhe në atë psikologjik. Zgjedhja për tu grimuar çdo mëngjes pas një mëngjesi të bollshëm na jep energjinë e nevojshme për ta përballuar më mirë ditën tonë, madje edhe në mes të një pandemie. Përveç rivendosjes së shkëlqimit të humbur mes shqetësimeve dhe lajmeve shqetësuese, ky moral mund të jetë një burim i menjëhershëm i optimizmit për ne. Me pak fjalë, make-up-I imirë e vjetër provon të jetë një aleat thelbësor për të rifituar besimin te vetja jonë dhe, rrjedhimisht, në potencialin e së ardhmes.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet