Wellness: pesë qëllimet për 2021

Qëllimet e Wellness për 2021: humbni kilet e grumbulluara gjatë pushimeve dhe madje edhe më herët gjatë bllokimit, kthehuni në palestër kur të rihapen, ushqeheni më shëndetshëm dhe pini më shumë ujë. Të gjitha perfekte në letër, por si ta përkthejmë në realitet?

Të humbas disa kile: "Nëse qëllimi është të heqësh qafe disa kile të grumbulluara gjatë pushimeve, thjesht zvogëloni pjesët për 8-10 ditë. Ju gjithashtu mund të zëvendësoni një vakt, drekë ose darkë, me një pjesë të perimeve dhe një me fruta. Në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të eleminoni anën negative të Krishtlindjes. Nëse, nga ana tjetër, keni nevojë për humbje më të rëndësishme të peshës, do të duhet të mbështeteni në udhëzimin e një eksperti në të ushqyerit ”, këshillon profesor Marcellino Monda, Drejtor i Departamentit të Mjekësisë Eksperimentale dhe Drejtor i Dietetikës dhe Sporteve. Mjekësia në Universitetin e Campania, "Luigi Vanvitelli".

Qëllimet e Wellness: mënyrë jetese të shëndetshme: «Në radhë të parë, ndër qëllimet e mira, besoj se duhet të ketë atë të ndjekjes së një jetese të shëndetshme. Kjo duhet të përfshijë dietën e duhur dhe aktivitetin e duhur motorik, dy shtyllat e mirëqenies. Dieta e vetme nuk mjafton, duhet të dini të zgjidhni midis ushqimeve që i bëjnë mirë trupit dhe jo, duke iu drejtuar produkteve të shëndetshme dhe jo shumë të përpunuara. Për më tepër, asnjëherë mos humb aktivitetin fizik. Me kufizimet aktuale që synojnë të përmbajnë Coronavirus, në vend që të zgjedhni sportin e preferuar, është e nevojshme të angazhoheni në lëvizje. Dhe gjithmonë duhet ta bëni atë në përputhje me nivelin tuaj të trajnimit. Si fillim, 10,000 hapa në ditë, me një ritëm të shpejtë, mund të jenë mirë. Për të intensifikuar përpjekjet, është më mirë të kontaktoni një ekspert në edukimin fizik », vazhdon profesor Monda.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet