Macja: 4 kuriozitete që mbase nuk i dini

Zhurma e tyre largon stresin, prania e tyre më e mirë disponimi dhe afërsia e tyre mban larg vetminë dhe depresionin: macet, të cilat në kundërshtim me atë që thuhet nuk janë aspak egoiste dhe pak të përkushtuar ndaj zotit, janë shoqërues të jashtëzakonshëm të jetës., Të cilat gjithashtu mund të jenë të mirë për shëndetin e njeriut. Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Maceve, e cila festohet më 8 Gusht, Marco Maggi, Drejtori Shëndetësor i Ca 'Zampa, zbulon disa kuriozitete që i bëjnë macet edhe më unike dhe miq të pandashëm.

A kanë frikë macet nga uji? E rremë. Ndryshe nga qentë, të cilët duan të spërkasin rreth e rrotull me ujë pa asnjë hezitim, macet janë më të gatshme t'i afrohen asaj. Por kjo ndodh vetëm në prani të ujit "të qetë" dhe të ndenjur, siç është ai i detit, liqenit, një pellgu, ose një vaske: kjo vonesë lind nga fakti që macja e percepton atë si jo të shëndetshme. Përkundrazi, macja i pëlqen uji i rrjedhshëm, aq sa sa hapet çezma, ajo afrohet të pijë ose të luajë me putrat e saj.

Ata e duan shoqërinë. Ne priremi të mendojmë se macet nuk janë kafshë shumë të shoqërueshme dhe se ata preferojnë vetminë ndaj shoqërisë. Në fakt, nga natyra, macja ka dëshirë të jetë me njerëzit dhe t'i përqafojë ata, por - ashtu si zotëria i tyre - ndonjëherë ata kanë nevojë të kalojnë disa orë të ditës vetëm.

Përkëdhel njeriun ... Por jo shumë. Qeni është kafsha më e dashur par ekselencë, e gatshme të hedhë putrat në barkun e pronarit në mënyrë që të fitojë një përkëdhelje ose një përqafim. Përkundër asaj që dikush mund të mendojë, edhe macja është një kafshë shtëpiake e dashur ... Por vetëm kur ndjen nevojën. Macet duan të përkëdhelen nga njerëzit, por vetëm për disa minuta, gjatë të cilave ata fërkohen vetë, gërvishten dhe "punojnë" me thonjtë e tyre. Vullneti i tyre duhet të respektohet.

Ata kanë "superfuqi". Mund të thuhet se macet me të vërtetë kanë "superfuqi". Në fakt, ata kanë një aftësi dëgjimi 4 herë më të lartë se ajo e qenve, një reaktivitet muskulor i tillë që ato mund të bëjnë hapa të konsiderueshëm edhe kur janë të palëvizshëm, një ekuilibër që i lejon ato të lëvizin të sigurt në pasazhe të guximshme dhe, së fundmi, ato kanë "sinjalizim" majat e gishtave. ", Të cilat lëshojnë substanca dhe feromone që përmbajnë mesazhe në lidhje me karakteristikat e mjedisit, të dobishme për macet e tjera që do të kalojnë në zonë, për shembull komunikimin e gjendjeve shpirtërore të tilla si frika ose qetësia.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet