Moda e mirë nxit veshjet e ekonomisë së qëndrueshme

Fondi i modës së mirë i iniciuar për të nxitur praktikat e qëndrueshme të prodhimit, ka nënshkruar marrëveshjen e parë me prodhuesin indian Pratibha Syntex Limited. Kredia afat-gjatë prej 4.5 milion dollarë amerikanë, do të mbështesë shpenzimet kapitale të planifikuara të Pratibha Syntex për zëvendësimin e makinerive dhe zgjerimin e pajisjeve të qëndrueshme në ndarjet e tyre të tjerve, përpunimit dhe veshjeve. Pratibha Syntex furnizon tekstilet dhe veshjet për markat popullore duke përfshirë C&A, H&M, Patagonia dhe Zara.

Pratibha Syntex Limited është një prodhues tekstili dhe veshjesh "farm-to-fashion" i integruar vertikalisht i themeluar në vitin 1997 në Pithampur, Indi. Kompania punëson mbi 6,000 persona, lidh 35,000 fermerë dhe marka veshjesh nga mbi 20 vende, për të cilët prodhojnë mbi 40 milion veshje në vit. Përveç prodhimit të pambukut, fibrave, pëlhurave dhe veshjeve, Pratibha Syntex Limited është gjithashtu e angazhuar në nisma sociale për të gjeneruar punësim për gratë në komunitetet rurale.

"Me kapitalin e ofruar nga Fondi i Modës së Mirë, Pratibha Sintex mund të investojë në sigurimin e një të ardhmjeje të qëndrueshme për proceset tona që do të kenë efekte pozitive, të përzjera përgjatë zinxhirit të vlerave. Ne jemi jashtëzakonisht të kënaqur me partneritetin dhe të ngazëllyer për të vazhduar në udhëtimin tonë për ndikim pozitiv," Shreyaskar Chaudhary, Drejtor i Përgjithshëm, Pratibha Syntex Limited

Investimi prej 4.5 milion USD i angazhuar nga Fondi i Modës së Mirë do të zëvendësojë makineritë në ndarjet e tjerrjeve, përpunimit dhe veshjeve, si dhe do të sigurojë pajisje të reja për zgjerimin e veprimtarive dhe strukturave të tyre. Pajisjet e reja do të shpien në një reduktim të ndjeshëm në përdorimin e ujit, energjisë dhe kimikateve. Kjo do të bëjë të mundur që Pratibha të përmbushë kërkesat prodhuese të klientëve të saj, ndërsa do të vazhdojë axhendën e tyre të qëndrueshmërisë për të përmbushur ambiciet e tyre pozitive për klimën.

"Prodhuesit e veshjeve vizionare si Pratibha Syntex Limited tregojnë se sa shumë prodhuesit e veshjeve mund të arrijnë pikërisht tani përsa i përket qëndrueshmërisë. Dhe me investitorë si Fondi i Modës së Mirë, këta prodhues mund të rriten dhe të eksperimentojnë me risi që mund të bëjnë të mundur një kalim të plotë në prodhimin neto zero në një marrëdhënie rrethore me natyrën." - Kelly Clark, Drejtore e Financës dhe Transformimit të Tregut të Kapitalit, Fondacioni Laudes

Fondi i Modës së Mirë është iniciuar nga Fashion for Good, nisur në vitin 2019, dhe është një bashkëpunim midis Laudes Foundation, Hong Kong me bazë The Mills Fabrica dhe FOUNT. Vizioni për Fondin e Modës së Mirë është që prodhuesit në zinxhirin e furnizimit të veshjeve të investojnë dhe riinvestojnë në risitë që japin si rritjen ekonomike ashtu edhe praktikën e mirë të modës.

FOUNT ofron ekspertizën e menaxhimit të investimeve dhe fondeve në vendet në zhvillim ndërsa Fashion for Good (gjithashtu duke vepruar si nën-këshilltar i fondit) ofron një rrjet të pakrahasueshëm të industrisë dhe tubacionit të fortë të marrëveshjes, si dhe mundësinë e novacioneve dhe njohurive teknike.

"Investimi i bërë me Pratibha Sintex është një hap i parë monumental për Fondin e Modës së Mirë. Ne jemi shumë të ngazëllyer në partneritet me Pratibha dhe jemi të angazhuar për të ngarë ndryshime pozitive në zinxhirin e vlerave të veshjeve dhe presim të përfundojmë më shumë investime me prodhuesit e mendimit përpara, markat dhe kompanitë teknologjike në rajon." - Bob Assenberg, Drejtor i Fondit, Fondi i Modës së Mirë.

Me një madhësi të synuar prej 60 milionë USD, fondi ofron fonde afat-gjata USD për prodhuesit e veshjeve dhe tekstileve në Azi, kryesisht në Indi, Bangladesh dhe Vietnam, për të zbatuar teknologjitë e ndikimit. Fondi synon të mobilizojë përdorimin e materialeve të sigurta dhe të riciklueshme, energjinë e pastër dhe efikase, prodhimin me cikël të mbyllur dhe krijimin e kushteve më të mira të punës dhe punëve të drejta dhe rritjes, të gjitha në përputhje me PESË MALLRAT: Energjia e mirë, uji i mirë, materialet e mira, jetët e mira dhe ekonomia e mirë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet