Një pamje perfekte pa rrathë të errët

Rrathët e errët? Thojini mirupafshim falë karboksiterapisë dhe fillerave

Rrathët e errët janë imperfeksion i fytyrës për shkak të rrallimit të lëkurës nën sy që rezulton në rritjen e dukshmërisë së enëve të gjakut dhe / ose një tejkalim të pigmentimit (depozitë e melaninës); për këtë arsye, zona merr një ngjyrë më të errët dhe kjo

pamje duket me e lodhur.

Shkaqet kryesore të rrathëve të errët janë:

dehidrimi i lëkurës

mungesa e pushimit

ekspozimi i tepërt në diell

alergji

ilaçe

alkooli dhe tymi i cigares

stresi

predispozicion gjenetik

Si manifestohen rrathët e errët? Procesi i plakjes shkakton relaksim të qepallave të poshtme dhe zhvendosje të yndyrës normale që ndihmon në mbështetjen e syve duke shkaktuar "ënjtje" të qepallës së poshtme; po kështu e kanë origjinën "qeskat nën sy" dhe një zonë "të zbrazët" midis qepallës (këndi i brendshëm i syrit) dhe rrënja e hundës e cila mund të duket pak a shumë e zbrazët dhe e errët. Rrathët e errët, pra, mund të formohen si rezultat i ndryshimeve fiziologjike për shkak të moshës, por ato munden të jenë të pranishme që në moshë të hershme.

Si të trajtojmë rrathët e errët? Në mjekësinë estetike, dy lloje të dallueshme të trajtimit përdoren për këtë lloj imperfeksioni, një është përdorimi I Karboksiterapisë dhe tjetra e implantimit të një filleri të bazuar në acidin hialuronik.

Terapia e karbonit kundër rrathëve të errët. Karboksiterapia është një teknikë që konsiston në inokulimin e dioksidit të karbonit mjekësor i cili kryen një veprim të trefishtë:

në mikroqarkullimin lokal;

veprimi në mikrocirkulimin lokal periokular është për shkak të faktit se CO2 ajo përcakton një vazodilatacion të drejtpërdrejtë, pra një përmirësim të rrjedhës së gjakut dhe hapjen e kapilarëve të shembur nga lëngjet mbajtëse dhe qelizat dhjamore të dilatuara;

me riaktivizimin e mikroqarkullimi lokal indet janë më të oksigjenuara, mbetjet hidhen më lehtë dhe

edemat zvogëlohen ose zgjidhen në dhjamin periorbital;

veprimi mbi dhjamin lidhet me një aktivitet lipolitik të dyfishtë të CO2:

një efekt lipolitik i drejtpërdrejtë i lidhur me veprimin mekanik të rrjedhës së gazit dhe një efekt lipolitik indirekt i lidhur me të aftësia e gazit për të rritur disponueshmërinë e oksigjenit në indet dhe, si pasojë, riaktivizimin e metabolizmi qelizor do të arrijë enzima të afta për të përcaktuar lizën e qelizës dhjamore.

Veprimi në lëkurë është i lidhur me rritjen e rrjedhjes së gjakut, dhe për këtë arsye oksigjenimi i indeve, dhe veprimi në qelizën fibroblast të aftë për të prodhuar acid hialuronik dhe kolagjen: rezultati është një përmirësim i përgjithshëm në pamjen e lëkurës e cila është më e tonifikuar, më shumë kompakte, me e ndritshme.

Filleri i acidit hialuronik: Trajtimi i dytë për rinovimin e zonës periokulare është implantimi i fillerit i bazuar në acidin hialuronik por jo vetëm: është, në fakt, një filler specifik për konturin e syve përbëhet jo vetëm nga acidi hialuronik i ndërlidhur, por edhe nga një grup aminoacidesh dhe substancash antioksidantë (zink, bakër, vitaminë B6).

është një filler specifik për konturin e syve që mund të eleminojë rrathët e errët duke përdorur a mekanizëm maskimi; në fakt lejon të zvogëlohet sulkusi lakrimal, rrathët e errët dhe të zbuten qeskat e vogla; nuk është i përshtatshëm për pjesët të mëdha të qepallës, për të cilat operacioni kryesor mbetet blefaroplastika, as për qarqet ekskluzivisht të pigmentuara, dmth

rrathët e errët që nuk kanë një salkus të dukshëm loti.

Filleri i acidit hialuronik: a është pa dhimbje? Implanti kryhet me ndihmën e një kanule dhe është praktikisht pa dhimbje.

Cilat janë efektet e mbushësit të acidit hialuronik?

Efekti i fillerave të acidit hialuronik është natyral dhe afatgjatë dhe konsiston në rikuperimin e vëllimeve të humbura, në rehidratimin dhe tonifikimin e lëkurës, në zbutjen e rrudhave të vogla që formohen rreth syve. Një vrimë e vogël mund të shfaqet në pjesën e hyrjes të kanulës (e cila mund të zgjasë 4/5 ditë) dhe një skuqje e lehtë e zonës së trajtuar (e cila tretet në

disa orë). Pacienti mund të kthehet në aktivitetet e përditshme normale menjëherë pas trajtimit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet