Rrudhat dhe shenjat e plakjes: kozmetika dhe trajtime estetike të duhura

Pse lëkura "plaket"? Dhe si? Me kalimin e moshës, rrudhat dhe rënia e lëkurës rriten për shkak të zvogëlimit të prodhimit natyror të kolagjenit dhe elastinës. Rrjeti fijor mbështetës nën sipërfaqen e lëkurës fillon të përkeqësohet, gjithashtu për shkak të forcës së gravitetit. Për më tepër, pjesa mbështetëse e dermës ka tendencë të jetë më e ngurtë, duke humbur aftësinë e rigjenerimit. Problemi prek si fytyrën ashtu edhe trupin dhe të dy kërkojnë një seri strategjish të kombinuara për tu zbatuar.

Shkaqet kryesore: Faktorët që shkaktojnë relaksimin e lëkurës janë të shumtë dhe variojnë nga ato gjenetikë në ato mjedisorë, siç janë ekspozimi i tepërt në rrezet e diellit. Mund të ndodhë që të mos ketë shumë rrudha, por që në çdo rast ka një rënie në tiparet e fytyrës dhe qafës. Sa i përket trupit, gjithashtu përfshihen dietat, shtatzënia, ndryshimet në peshë dhe ndryshimet hormonale për shkak të menopauzës. Prandaj, një ilaç i vetëm për plakjen e lëkurës nuk ekziston, nevojitet një sinergji e fortë midis produkteve të kujdesit që do të përdoren rregullisht në shtëpi dhe trajtimeve të ilaçeve estetike.

Trajtimet e duhura të bukurisë: peeling i fytyrës. Edhe në rastin e trajtimeve të dermatologut, sinergjitë fitojnë. Ju mund të alternoni biostimulime me peeling të gjeneratës së re që kanë vetëm një efekt të lehtë eksfoliant, i cili është akoma i dobishëm për heqjen e qelizave të sipërfaqes së vdekur dhe dhënien e shkëlqimit dhe uniformitetit të fytyrës, duke stimuluar dermën për të prodhuar kolagjen. Ata nuk janë agresivë, nuk shkaktojnë skuqje dhe përdorin acid trikloroacetik të zbutur me peroksid hidrogjeni. Pjesa e retinolit shumë e përqendruar, në 3 për qind, e përmirësuar me plumping dhe nxitës hidratues mbetet shumë e vlefshme. Të përsëritet një herë në tre javë për ciklet me 4/6 seanca.

Injeksione të duhura: Një lloj i ri i trajtimeve përfshin mbushës të injeksionit të bazuar në acid hyaluronic të ndërlidhur me teknologjinë e patentuar Vycross, të pajtueshme me indin e lëkurës dhe shumë të qëndrueshme. Në varësi të trajtimit të zgjedhur, mund të merren rezultate të shkëlqyera në lidhje me hidratimin dhe për të shtuar vëllim në zona të veçanta të fytyrës, duke ndihmuar në rivendosjen e formës në ovale të fytyrës dhe në ripërcaktimin e disa veçorive specifike.

Edhe për trupin: për zona specifike siç është pjesa e brendshme e krahëve, është e mundur të ndërhyhet duke injektuar acid polilaktik me një mikro kanulë, e cila krijon një lloj rrjeti mbështetës dhe stimulon prodhimin e kolagjenit. Pas rreth 40 ditësh, rezultati është më i plotë dhe më i turbullt.

Mësoni ta pranoni veten dhe ta shihni veten bukur: Por është thelbësore që të ruajmë një imazh pozitiv të vetvetes me kalimin e viteve: një "inteligjencë estetike" mund të jetë pjesë e inteligjencës vizuale hapësinore, aftësia për të krijuar paraqitje hapësinore ose imazhe në mendje dhe për të vepruar sipas tyre në mënyra të ndryshme, të konjuguara me inteligjencë intersonale (e cila përfshin aftësinë për të krijuar një imazh të saktë për veten). Unë do të shtoja, për një përzierje ideale, madje edhe një majë të inteligjencës ekzistenciale për të akomoduar ndryshimet e kohës që kalon.

Nuk ka vetëm bukuri të jashtme, ka edhe atë të shpirtit. Kur e para zhduket, e dyta, shumë më e qëndrueshme, mund të ndërhyjë: e aftë t'i japë botës një imazh më të gjerë dhe më të shumanshëm të vetes sesa atë ekskluzivisht estetik. Integrimi i përpjekjeve për të bërë që bukuria e jashtme të bashkëjetojë me energjinë dhe thellësinë e gjenerimit të asaj të brendshme është përzierja ideale për të hequr zhgënjimin.

Por kini kujdes, pranimi nuk do të thotë dorëheqje. Kufiri midis dy koncepteve është delikat dhe i paqartë, kjo varet nga theksi që ne jemi në gjendje t'i japim imazhit që krijojmë për veten tonë dhe trajnimit që kemi në drejtim të "aftësisë për të vlerësuar atë që është" në jetën tonë. Vlerësimi është gjithmonë pozitiv, në aspektin emocional sjell kënaqësi, dorëheqja është paralajmëruese e trishtimit që është emocioni i mungesës ”përfundon ai. Kështu, edhe nëse lëkura jep pak, me një majë të vetëvlerësimit, sigurisht që morali do të rritet!

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet