Shumë njerëz i thajnë syzet me këtë material por në të vërtetë është gabim

Shumë prej nesh nuk kanë shikim të përsosur, dhe duhet të mbajmë syze. Ndërsa ato na ndihmojnë të shohim atë që na rrethon qartë, syzet mund të jenë të bezdisshme sidomos kur ndoten lehtë. Pastrimi i syzeve është një veprim që duhet të bëhet me shumë kujdes, por fatkeqësisht mund të ndodhë që ta bëni me nxitim dhe të bëni gabime që mund të dëmtojnë syzet tona në planin afatgjatë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të dimë se si të kujdesemi më së miri për syzet tona, të cilat shpesh kanë qenë një investim i rëndësishëm. Hapi i parë për t'i mbajtur gjithmonë të qarta dhe të përsosura është t'i thani me materialin e duhur pasi t'i keni larë. Shumë njerëz i thajnë syzet me këtë material, por në të vërtetë është një gabim serioz. Ju nuk duhet të përdorni letër higjienike.

Kur syzet tona janë bërë kaq të pisëta saqë një larje është e domosdoshme, ne shpesh i thajmë ato me objektin e parë të dobishëm që kemi në dorë, para së gjithash letrën e tualetit. Shumë njerëz i thajnë syzet me këtë material, por në të vërtetë është një gabim serioz. Syzet nuk duhet të thahen kurrë me letër higjienike. Para së gjithash sepse celuloza do të dëmtonte syzet tona në planin afatgjatë, por edhe sepse letra higjienike tenton të lërë mbetje në lente, duke eleminuar plotësisht përpjekjet tona për t'i mbajtur ato të pastra.

Pra, çfarë është më mirë të përdoret për tharjen e syzeve? Më mirë një leckë mikrofibre apo pambuku? Materiali më i përshtatshëm është sigurisht lecka e vogël prej mikrofibre e krijuar posaçërisht për pastrimin e syzeve. Nëse nuk e kemi të dobishëm, mund të përdorim një peshqir të pastër pambuku (jo leckë sfungjeri).

Për t'i mbajtur syzet tona të pastra më gjatë, është gjithashtu e rëndësishme t'i parandalojmë ato nga mjegullimi. Për këtë qëllim ekziston një hile: ne mund të përdorim një sasi të vogël shkumë rroje, e cila do të veprojë si një 'anti-mjegull' (shkuma e rruajtjes është gjithashtu e përsosur për të parandaluar që pasqyra të mjegullohet gjatë dushit, këtu është mënyra e përdorimit të saj).

Shkurtimisht: pa letër higjienike, është më mirë të përdorni një leckë mikrofibre ose pambuku.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet