Si të organizoni dhomën e gjumit në mënyrën më të mirë?

Mesatarisht, një person e kalon një të tretën e ditës në dhomën e gjumit duke fjetur, por jo vetëm: zakonisht dhoma e gjumit është gjithashtu vendi ku ju ndërroni rrobat tuaja, relaksoheni para gjumit, luani sporte ose kaloni kohë me partnerin, fëmijët ose kafshët shtëpiake; është shume vend e rëndësishme i shtëpisë, dhe si i tillë meriton të organizohet në mënyrën më të mirë të mundshme! Në mënyrë që të ketë sukses në rregull, ju mund të frymëzoheni nga feng shui, arti i lashtë kinez i ndërtimit dhe mobilimit të shtëpive, bazuar në bashkëveprimet me pesë elemente (druri, uji, zjarri, metali dhe toka); nëse preferoni një qasje më pragmatike, ju vetëm duhet të rregulloni mobiljet në mënyrën më të rehatshme për ju e nevojat tuaja, të gjitha pa harruar se roli më i rëndësishëm i dhomës do të jetë gjithmonë në varësi të shtratit tuaj. Tani le të shohim në praktikë mënyrën më të mirë për të organizuar dhomën e gjumit!

Pozicioni i mobiljeve në mënyrë korrekte: Duhet të ketë hapësirë të mjaftueshme në dhomën e gjumit për tavolina, dollapët, çdo tavolinë dhe vend për të uluni (të tilla si kolltuqe, karrige dhe stola). Në varësi të madhësisë së dhomës dhe vendndodhjes bazat, mobiljet mund të vendosen pranë mureve ose të vendosen në një pozicion të zhdrejtë (sidomos nëse keni dhoma shumë të mëdha). Nëse dëshironi të optimizoni hapësirën, ia vlen të zini një mur të tërë me një gardërobë të integruar që arrin nga dyshemeja në tavan: në këtë mënyrë, do të keni hapësirë të mjaftueshme për të ruajtur jo vetëm rrobat, por edhe këpucët; e rëndësishme është të sigurohemi që dyert kanë hapësirë të mjaftueshme për t'u hapur pa u përplasur me mobiljet e tjera. Nëse keni shumë hapësirë të lirë në këmbët e shtratit, ju mund ta zini atë me një gjoks ose një osman, të dobishëm jo vetëm për të për tu ulur, por edhe për të ruajtur batanijet, jastekët dhe rrobat. Nëse keni trarë ose tavan të pjerrët, përpiquni të përfitoni nga hapësirat që gjenden në papafingo duke krijuar rafte, perfekte për të larguar rrobat kur ndërroni veshjet. Shumë njerëz vendosin një televizion të vogël në dhomën e tyre të gjumit, ose krijoni një zyrë të plotë me kompjuter, tavolinë dhe karrige: përveç nëse madhësia e shtëpisë tuaj nuk ju lë një zgjedhje, do të ishte më mirë të mos e ktheni dhomën në një zyrë ose dhomë të ndenjes në mënyrë që të mos rrezikoni të prishni ritmet e gjumit-zgjimit; dhoma e gjumit duhet të rezervohet vetëm për gjumë dhe intimitet, përndryshe pushimin mund ta shoqëronit me punën e për argëtim, duke përkeqësuar cilësinë e gjumit tuaj. Ndriçimi duhet të jetë gjithashtu i organizuar më së miri: një llambë e vogël në tryezën e shtratit ndihmon në krijimin e një ambienti relaksues, sidomos kur përdoret së bashku me pikat e tjera të dritës të shpërndara nëpër dhomë. Kini kujdes të mos përdorni drita shumë të ndritshme ose shumë të ftohta që do ta bënin dhomën e gjumit të dukej si një zyrë.

Pozicioni i krevatit: Pozicionimi i saktë i shtratit është një hap themelor në organizimin e dhomës së gjumit. Shtrati në fakt është pikëmbështetja e pushimit dhe duhet të vendoset në një zonë të ndriçuar nga drita natyrore dhe larg zhurmave (të tilla si ato që vijnë nga dritarja ose banjo). Feng shui rekomandon kthimin e kreut të shtratit në veri, por nëse forma e dhomës nuk e lejon atë, keni megjithatë, kujdesuni të vendosni shtratin në mënyrë që të keni kokën në drejtim të një muri të brendshëm të shtëpisë, i cili ruan më shumë nxehtësi sesa një mur i jashtëm. Nëse shtrati juaj është i vetëm ose i përmasave të plota, mund të vendosni ta vendosni në mur; nëse shtrati juaj është dopio, ju duhet lini hapësirë të mjaftueshme si në të djathtë ashtu edhe në të majtë, në mënyrë që të lini hapësirë të mjaftueshme për komodinat.

Për të pasur një gjumë të qetë dhe rigjenerues është e rëndësishme të vendosni shtratin në pikën më të përshtatshme të dhomë, por jo vetëm: zgjedhja e dyshekut më të mirë për nevojat tuaja është gjithashtu thelbësore. Kjo nëse preferoni të flini në shpinë, drejt ose anash, është e rëndësishme të gjeni një dyshek që mundet mbështesni më mirë pjesët e ndryshme të trupit; për shembull, nëse keni tendencë të flini në krah do të keni keni nevojë për një dyshek të butë (sidomos në zonën e shpatullave), ndërsa nëse preferoni të pushoni shtrirë në shpinë do të jeni të kënaqur me një dyshek të fortë. Dysheku i memory është shumë fleksibël, ruan nxehtësinë e trupit për një kohë të gjatë dhe është perfekt për ata që priren të qëndrojnë në të njëjtin pozicion gjatë natës, sepse përshtatet me pozicionin e momentit.

Nga ana tjetër, dysheku i pranverës është më i përshtatshëm për shpërndarjen e nxehtësisë dhe për këtë arsye i përshtatshëm për ata që vuajnë shumë nga nxehtësia; nëse sustat ndryshojnë, dysheku do të jetë në gjendje t'ju ofrojë mbështetjen e duhur, sado qoftë pesha ose pozicioni juaj i preferuar i gjumit. Dysheku është gjëja më e madhe e rëndësishme për dhomën tuaj të gjumit, kështu që gjeni kohë për të bërë zgjedhjen tuaj më të mirë për nevojat tuaja; le të ju këshillojnë profesionistët dhe ndoshta provoni të shtriheni në ndonjë dyshek

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet