Si të pastroni divanet dhe kolltuqet?​

Kolltuqet dhe divanët përfaqësojnë elementet më të vështira të mobiljeve për tu pastruar: jo vetëm sepse ato priren të njollosen shumë lehtë, por mbi të gjitha sepse pëlhurat që kanë, shpesh duhet të lahen me produkte specifike dhe duan shumë mund.

Divane dhe kolltuqe të pastra: Hapi i parë në pastrimin e divaneve dhe kolltuqeve është heqja e jastëkëve dhe pastrimi me fshesën me korrent të secilës pjesë edhe në cepat më të fshehur. Në rast të një mbështjellëse druri, është e nevojshme t’i shpluhurosni me një furçë të butë me fije (për të shmangur gërvishtjen) dhe pastaj lustrojeni me një produkt specifik të mobiljeve ose me vaj liri.

Jeta bëhet më e lehtë me divane me mbulesa të lëvizshme: Pavarësisht faktit që ne duhet, herët a vonë, të pastrojmë divanet dhe kolltuqet, do të ishte mirë të blini modele me mbulesa të lëvizshme, në të cilat pëlhura mund të lahet në lavatriçe. Nëse, pra, të dy pëlhura dhe jastëkët mund të hiqen, hiqni mbulesën dhe lajini sipas udhëzimeve që tregohet në etiketë. Në rast se jastëkët nuk janë të lëvizshëm, pasi ato janë të mbuluara me një pëlhurë mjaft delikate, rekomandohet t'i lani me shkumë të thatë.

Si ti pastroni divanet dhe koltuqet sipas pëlhurave? Në rast se i gjithë divani nuk është i lëvizshëm, pa përdorur kompani të specializuara (çmimet e të cilave janë mjaft të larta), ju mund të vendosni të aplikoni produkte specifike, të zgjedhura me kujdes në varësi të materialit që do të pastrohet.

Njihni llojet e ndryshme të papastërtive. Jo të gjitha pëlhurat, në fakt, reagojnë ndaj tretësve në të njëjtën mënyrë: për këtë arsye, është e nevojshme gjithashtu të dalloni llojet e ndryshme të papastërtive, në mënyrë që të jeni në gjendje të ndërhyni në mënyrën më të përshtatshme.

Pëlhura të forta: Pëlhura të forta, për shembull, pasi të pastrohen me një fshesë me korrent duhet të fërkohen me shkumë të thatë: nëse pëlhura ose mbushja laget aksidentalisht, ato mund të thahen thjesht me tharëse flokësh.

Pëlhura delikate: Sa i përket pëlhurave më delikate, do të ishte më mirë të përdorni pluhur sapuni, për ta hedhur

butësisht mbi të gjithë divanin, para se të pastroni mbetjet me fshesë me korrent. Për lëkurën është e komplikuar. Në rastin e lëkurës sintetike, në veçanti, në divan duhet të përdorni sapun të butë dhe një sfungjer që duhet ta ngjyeni në ujë, pastaj thjesht thajeni.

Lëkurë natyrale: Për një lëkurë me ngjyrë natyrale, do të jetë thelbësore që të përdoret dyll blete reptësisht i së njëjtës

nuancë e njëjta gjë vlen edhe për divanet prej lëkure, të cilat duhet të jenë të lara me dyllë blete (por në dyqane, po gjithashtu gjen një dyll specifik, i cili lejon të ruhet butësia e tij).

Kamoshi: Për të pastruar divanet dhe kolltuqet me mbulesa kamoshi, pjesët e lëvizshme duhet të lahen në lavanderi dhe duhet të menaxhohen në mënyrë të përsosur sepse është një pëlhurë kaq delikate, ndërsa mbulesat jo të lëvizshme do të duhet pastrohen me shkumë të thatë.

Kadifeja: Kadifeja duhet të trajtohet si një pëlhurë e fortë normale: si një alternativë ndaj shkumës së thatë, megjithatë, mund të përdorni një tretësirë ​​të amoniakut dhe ujit për ta pastruar me një furçë. Uji duhet të jetë i ftohtë, për të parandaluar zbehjen e ngjyrës, dhe sigurisht që lëvizjet e furçës duhet jenë në drejtimin e fijeve.

Në jastëk: Nëse kadifeja mbulon gjithashtu jastëkët, do të ishte mirë të mbani mend t'i ktheni ato nga njëra anë në tjetrën dy herë në javë, në mënyrë që ato të përdoren në mënyrë të barabartë dhe të mos ketë pika më të dëmtuara se të tjerët.

Si te hiqni njollat nga divanet e kolltuqet: Përtej pastrimit të përgjithshëm, jo ​​rrallë është e nevojshme të merreni, në pastrimin e divaneve dhe kolltuqeve, me njolla kokëforta, të cilat nëse nuk trajtohen për një kohë të shkurtër rrezikojnë të dëmtojnë pëlhurat. Mbulesat duhet t'i nënshtrohen një trajtimi specifik, atëherë duke u përpjekur t'i mbrojmë ato që në pjesën më të mëdhe janë të ekspozuar ndaj papastërtive ose konsumit.

Njollat ​​e stilolapsit: Për të pastruar divane dhe kolltuqe në rast se një pëlhurë, lëkure që është ndotur me një stilolaps, duhet të përdorni një tretësirë që konsiston në zhytjen me topa pambuku të lagur në qumësht. Nëse lecka është veçanërisht rezistente dhe nuk ka gjasa të dëmtohet, ju mund të guxoni më shumë dhe të fërkoni zonën e prekur me një leckë të lagur në një solucion me ujë dhe amoniak, gjithmonë me delikatesën më të madhe.

Benzinë ​​dhe pastë sapuni: Në prani të pëlhurave veçanërisht delikate, megjithatë, duhet të preferohet të përdoret një pastë me benzinë ​​e sapun, që duhet aplikuar pasi të jetë tharë njolla. Për kadife do të ju ndihmojë kripa, e cila ndihmon për pastrimin Në fund, me një pëlhurë kamoshi mund të përdorni një pastrues për thonjtë, për ta fërkuar me delikatesën më të madhe.

Njollat ​​nga pijet alkoolike: Për të pastruar divanet dhe kolltuqet nga njollat ​​e shkaktuara nga pijet alkoolike, zakonisht thjesht duke përdorur sfungjer të lagur në ujë dhe sapun, natyrshëm pasi ta keni tharë pijen me një sfungjer tjetër. Kjo procedurë është veçanërisht e vlefshme në lëkurë; në pëlhurë, nga ana tjetër, pasi e thithim me letër duke thithur lëngun, njolla duhet të pastrohet me një sfungjer të lagur në alkool dhe uthull të bardhë.

Njollat ​​e ndryshkut: Për të pastruar divanet dhe kolltuqet me njolla ndryshku thjesht ju duhet aceton (por ato janë mirë

gjithashtu trikloretileni dhe alkooli), ideal për të gjitha pëlhurat (me përjashtim të fibrave acetate) dhe për lëkurën, ndërsa papastërtia e shkaktuar nga perimet dhe frutat (përfshirë lëngjet) kërkon një zgjidhje me ujë të nxehtë dhe uthull të bardhë (për pëlhurën) dhe ujë të ngrohtë me sapun (për lëkurën).

Njollat ​​e yndyrës: Së fundmi, ia vlen t'i kushtohet vëmendje njollave më të neveritshme dhe të vështira për t'u hequr, ato të vajit. Në rast se vaji ka rënë në pëlhurë, ai duhet të absorbohet me një ose më shumë fletë letre thithëse, dhe pastaj spërkatni zonën me talk: pas disa minutash, talk duhet të pastrohet dhe zona nuk është plotësisht e pastër duhet t’i hidhen me disa pika trikloretileni.

Sapun dhe amoniak: Për njollat ​​e yndyrshme në lëkurë, sidoqoftë, është e nevojshme të veproni para së gjithash me një solucion me ujë të vakët, sapun dhe disa pika amoniak, për ta fërkuar në vend, dhe më pas fshini gjithçka me një leckë të pastër.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet