Si ti mbrojmë trëndafilat në kopësht?

Për të mbrojtur trëndafilat nga afidet dhe parazitët dhe për t'i mbajtur ato të shëndetshme dhe të bukura, duhet të mbillni pranë tyre bimët aromatike të duhura. Rritja e trëndafilave është më shumë një kult sesa një hobi. Kush e rrit këtë lule, e di sa kujdes dhe vëmendje kërkon ky aktivitet. Për shkak të angazhimit të kërkuar, nuk ka kënaqësi më të madhe se sa të shihni trëndafilat tuaj që lulëzojnë dhe të rriten të shëndetshëm dhe plot jetë. Fatkeqësisht, mund të ndodhë megjithatë, që kjo punë të shkojë kot nga sulmi i afideve dhe parazitëve, të cilat shkatërrojnë trëndafilat aq shumë të dashur. Por ka mjete natyrale për të mbrojtur trëndafilat nga afidet dhe parazitët dhe për t’I mbajtur të shëndetshëm dhe të bukur.

Për të siguruar rritjen e shëndetshme të kësaj lule të bukur, e cila mund të jetë subjekt i sulmit nga parazitët, duhet të njihni edhe bimët që I mbajnë trëndafilat të shëndetshëm. Është e rëndësishme të mos anashkaloni problemin e parazitëve sepse mund ta bëjë bimën të sëmurë në mënyrë të pakthyeshme. Zgjidhni bimët e duhura për t’I vendosur pranë trëndafilave, është një mënyrë për t'i mbrojtur ato, por jo vetëm. Kjo përzierje gjithashtu i jep jetë një kombinimi të bukur ngjyrash dhe aromash.

Disa bimë që mund t’i vendosni pranë trëndafilave: Është e qartë se bukuria e bimëve varet nga gjendja e shëndetit të tyre, e lidhur me një seri faktorësh të tillë si ekspozimi në diell dhe ujitja. Por jo vetëm. Zgjedhja e tokës së përshtatshme dhe gjithashtu plehërimi periodik. Për këtë arsye, bima që do të vendoset pranë trëndafilave duhet të ketë të barabarta nevojat. Livando është perfekte për këtë qëllim. Është një bimë e bukur dhe aromatike sepse aroma e saj mban larg parazitët dhe afidet.

Por për të mbrojtur trëndafilat nga afidet dhe parazitët dhe për t'i mbajtur ato të shëndetshme dhe të bukura, bimët aromatike që duhen vendosur pranë trëndafilave janë disa. Bimë aromatike si rozmarina, por edhe sherebela, qiqra dhe trumza në të gjitha varietetet e saj, janë po aq efektive për mbrojtjen e trëndafilave nga afidat dhe parazitët dhe mbajtjen e tyre të shëndetshme dhe të bukura.

Author
Hermes News

Redaksia

Lajme të ngjashme

Shkruaj një koment

0 Komentet