Të njohim virusin dhe ta eleminojmë me mikronutrientët më efikas

Reduktimi i shpeshtësisë dhe intensitetit të sulmeve të etheve të buzëve është i mundur me një dietë të pasur me lizinë, vitamina B dhe zink. Ndërsa disa njerëz nuk përjetojnë asnjë simptomë nga infeksioni, të tjerë zhvillojnë flluska të dhimbshme në buzë të buzëve ose rreth saj, jashtë gojës. Mund të shfaqen edhe brenda gojës, në qiellzë ose në mishrat e dhëmbëve. 

Megjithatë, vini re se ato janë një sëmundje krejtësisht e ndryshme nga plagët e kancerit , të cilat nuk janë ngjitëse. Fatkeqësisht, nuk ka një kurë përfundimtare për të çrrënjosur virusin nga trupi, kështu që pas infeksionit do të jeni të prirur për të zhvilluar plagë të ftohta pak a shumë shpesh, ose në disa raste asnjëherë, gjatë gjithë jetës. Pra manifestimi mund të shfaqet në mënyrë ciklike, me periudha të sëmundjes aktive të ndjekura nga periudha asimptomatike, në bazë të faktorëve të stresit. Ky virus është shumë ngjitës dhe transmetohet me kontakt të drejtpërdrejtë midis njerëzve, nëpërmjet lezioneve herpetike ose, më rrallë, përmes pështymës së bartësve të shëndetshëm.

Grupi i vitaminave që ruajnë nervat

Në jetë, megjithatë, mund të ndodhë që për arsye të ndryshme, duke përfshirë pakësimin ose mungesën e vitaminave të rëndësishme, sistemi ynë mbrojtës, të cilin ne e quajmë sistem imunitar, të dobësohet dhe të marrë përsipër virusi parazitar. Dhe gjendja që ne e quajmë sëmundje është lëshuar.

Studime të ndryshme kanë demonstruar efektin e drejtpërdrejtë në virus të vitaminave të kompleksit B, vitaminave C dhe E, mineraleve të kalciumit dhe zinkut.

Lidhja e mikronutrientëve si vitamina C, vitamina B12, echinacea, kalciumi dhe magnezi e bëjnë Calciolisin H një suplement me një veprim imunostimulues , antioksidant dhe rregullues të impulseve nervore , të cilat punojnë në sinergji për të ndihmuar trupin të luftojë riaktivizimin e virusit. Vitaminat janë 'ushqyes' që gjenden në ushqim, por ato mund të merren edhe si suplemente si zëvendësim për një dietë të larmishme dhe adekuate dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. 

Aminoacide që e ndihmojnë

Në mënyrë që të riprodhohet në trup, herpes ka nevojë për një burim të qëndrueshëm arginine. Ky aminoacid shndërrohet në oksid nitrik brenda trupit tuaj, një kimikat i nevojshëm për të zgjeruar enët e gjakut dhe për të përmirësuar rrjedhjen e gjakut.

Lisina mendohet se ndërhyn në absorbimin e argininës në zorrët tuaja, duke e bërë aminoacidin të padisponueshëm për virusin. Pra, edhe nëse mund të mos shërojë një infeksion të ftohjes, lizina mund të ndihmojë në ngadalësimin ose parandalimin e procesit të riprodhimit të infeksionit.

Produkte që parandalojnë simptomat

1. Zinku është efektiv në studimet klinike pasi është një frenues i replikimit të infeksionit. Efekti i tij është të rrisë imunitetin e ndërmjetësuar nga qeliza. Solucioni aktual i sulfatit të zinkut përmirëson simptomat dhe pengon përsëritjen.

2. Vitamina C, aplikimi i së cilës rrit shkallën e shërimit të ulcerave herpes. Zvogëlon numrin e rasteve të përkeqësimit të simptomave dhe shpeshtësinë e kultivimit të infeksionit nga lezionet. Kjo terapi është më e dobishme kur fillon në fillim të sëmundjes. Remisioni optimal i simptomave ndodh në 3 deri në 7 ditë me një dozë 600 mg.

3. Vitamin A aktuale ka ulur dhimbjen dhe kohën e shërimit në herpesin oral. Lezionet u përgjigjën më mirë kur përmbajtja e një kapsule të vitaminës A aplikohej çdo 4 orë.

4. Balm limoni, ekstrakt i koncentruar i cili përmban disa komponentë që punojnë së bashku për të parandaluar që virusi të infektojë qelizat njerëzore. Redukton në mënyrë dramatike përsëritjen, nga ku shumë pacientë nuk kanë më kurrë një përsëritje. Ndërpret me shpejtësi infeksionin dhe zvogëlon kohën e shërimit nga 10 në 5 ditë. Aplikojeni atë mjaft trashë (1 deri në 2 mm) në lezione gjatë përsëritjes aktive. Jashtëzakonisht i sigurt dhe i përshtatshëm për përdorim afatgjatë.

Efekti negativ i sheqerit

Studime të shumta kanë treguar se sheqeri ka efekte të ndryshme shëndetësore, veçanërisht fruktoza, kur merret në sasi të mëdha, mund të ndikojë negativisht në shëndetin e individit , duke shkaktuar një sërë procesesh që janë të dëmshme për shëndetin, duke përfshirë herpesin. Nga ana tjetër, duhet të shmangen karbohidratet e rafinuara, mielli i bardhë dhe integral, sheqeri, pijet e gazuara, kafeja, alkooli dhe ushqimet industriale dhe kur herpesi është aktiv, ushqimet që përmbajnë Argininë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet