Trajtimi me lazer për paradontititin

Lazeri dentar përdoret në praktikën e përditshme klinike për qëllime të ndryshme. Në vitet e fundit, është prezantuar përdorimi i lazerave për trajtimin e parodontitit. Lazerat dentar janë gjithnjë e më të zakonshëm në praktikat dentare sot. Lazeri për periodontitin është një alternative terapeutike falë veprimit të tij të fuqishëm dezinfektues dhe stimulues për rigjenerimin e indeve.

Lazeri i periododontitit: lazeri funksionon plotësisht

Lazeri synon të ndalojë sëmundjen, duke mos lejuar që ajo të arrijë një fazë të përparuar duke rezultuar në humbjen e dhëmbit. Me trajtime klasike për periodontitin, dezinfektimi periodontal mund të mos jetë i plotë. Përdorimi i lazerit ka avantazhin e të qenit në gjendje të ketë një efekt më të madh dezinfektues, duke hequr indet inflamatore duke lejuar shërimin më të mirë të periodontit. Opinionet e literaturës shkencore, në lidhje me efikasitetin terapeutik të lazerit në planin afatgjatë, megjithatë, ende mbesin të paqëndrueshme.

Përparësitë e trajtimit me lazer për periodontitin

Trajtimi me lazer për periodontitin ka përparësi të shumta:

Trajtim pa dhimbje,

Mundësia e trajtimit të pacientëve me probleme të mpiksjes së gjakut,

Shërim të shpejtë,

Veprim dezinfektues ndaj baktereve,

Mungesa e gjakderdhjes gingivale,

Nuk shkakton ndjeshmëri të dhëmbit,

Anestezi e panevojshme,

Dhimbje e zvogëluar pas operacionit,

Nuk ka nevojë për qepje.

Efektet e lazerit në periodontitin

Efektet e dobishme të lazerit në periodontin janë të ndryshme.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet