Xhaketa dopio-pullë për gratë: si ta veshim me stil?

E përsosur për lloje të ndryshme veshjesh, nga pamjet më zyrtare deri tek pamjet më të freskëta dhe origjinale

Edhe një herë, moda mbështetet në uniformat ushtarake dhe veshjet për burra: e bën këtë me xhaketën me dy kraharorë, të veshur dikur nga kalorësit e ushtrive në shekullin e 17-të. Ai u bë popullor midis viteve 1930 dhe 1950 dhe u rizbulua nga dizajnerët e mëdhenj në vitet 1980 dhe 1990. Xhaketa e grave me dopio-pullë po bën një ringjallje të vërtetë në pasarela, por mbi të gjitha në veshjet e përditshme.

Dy-pullat tregojnë llojin e veçantë të mbylljes, i cili tani është një tipar tipik i xhaketave elegante: dy pjesët e përparme të xhaketës mbivendosen me dy vija paralele butonash, duke mbetur aderuese të trupit. Në realitet, vetëm rreshti më i jashtëm i butonave shërben vërtet për të mbyllur xhaketën, tjetri zakonisht shërben si dekor. Brenda, i qepur në rreshtim, zakonisht ka një buton që mbetet i fshehur nga pamja, por që përdoret për të fiksuar xhaketën nga brenda. Pallto bizele, gjithashtu me origjinë ushtarake, është një shembull i qartë i një pallto me një mbyllje me dy kraharorë.

Ka shumë ide dhe këshilla për të veshur këtë xhaketë sportive me një joshje elegante pa qenë tepër zyrtare. Edhe pse ka disa variacione, më e zakonshmja është versioni me gjashtë butona, tre në secilën anë. Ekziston edhe një version me dy butona për rresht, për një total prej katër butonash. Butonat e mëdhenj, të artë ose më të matur mund të bëhen yjet e vërtetë të xhaketës me dy kraharorë.

Xhaketë me dopio-pullë për gratë, histori: Midis stilistëve që kanë propozuar gjerësisht xhaketën është Yves Saint Laurent i cili shpesh ka luajtur me ngjyra të kundërta dhe Giorgio Armani i cili gjithmonë ka ofruar xhaketat e tij të përshtatura. Dolce & Gabbana gjithashtu kurrë nuk harron të përfshijë të paktën një xhaketë me dopio-pullë në koleksionet e veta. E para që e vodhi atë nga veshjet e meshkujve, ishte Coco Chanel në vitet 1920, duke luajtur me paqartësinë e veshjeve të burrave që u riveshën nga gratë. Duke udhëtuar në kohërat moderne, në vitet '90 ishte Madonna, e veshur nga Dolce & Gabbana, e cila ktheu në qendër të vëmendjes stilin mashkullor. Në fillimin e viteve 2000 ishte Lapo Elkann (trashegimtari i familjes Agnelli) ai që ripërdori xhaketën me dopio-pullë si sinonim i stilit dhe elegancës.

Kombinimet me xhaketën me dopio-pullë: Xhaketa me dopio-pullë është një veshje e jashtme që mund të shkojë mirë me çdo gjë: nga fundi elegant tek pantallonat më sportive, është e aftë të japë atë majë të formalitetit të përshtatshëm për raste të ndryshme, nga ato që kërkojnë veshje zyrtare deri tek ato kauzale.

Veshje Casual: Për të zbutur tonet, por për të ruajtur vëmendjen në detaje, është e mundur të vishni një xhaketë me dopio-pullë të kombinuar me një palë xhinse dhe këpucë të sheshta. Rezultati do të jetë një veshje e freskët dhe origjinale, e përsosur për t'u përballur me qytetin dhe ndoshta disa takime joformale të biznesit: Xhinsi është gjithmonë një ide e mirë për të zbutur.

Veshje elegante: Xhaketë me ngjyrë neutrale e kombinuar me një minidreshe të zezë (siç propozohet nga Saint Laurent). Kuintesenca e elegancës në stilin e pastër minimal.

Kostum dopio-pullë (me ngjyra pastel): Kostum me dopio-pullë, klasik dhe i përjetshëm, me ngjyra pastel perfekte për pranverë dhe ceremoni. E vetmja gjë që duhet të mbani mend është xhaketa e kombinuar me ngjyrën e këpucëve ose çantës. Veshje ideale për të ndërtuar garderobën kapsulë.

Veshje pranverore prej lino-je: Për koleksionin pranverë verë 2021, Luisa Spagnoli propozon xhaketën lino me dopio-pullë me pulla të arta (në versionin dy nga dy). Mënga është e shkurtër dhe e fryrë. Në versionin me ngjyrë krem është perfekte për një pamje elegante pranverore. Mëngët e fryra evokojnë një stil romantik si mbrëmjet e ngrohta të verës.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet