Kur urdhërojnë ato...

Shumë politikanë kanë vecorinë e të qënit jo ujk, por "kanibalë" për njeriun dhe kjo vjen si rrjedhojë e faktit që ata kanë qëndruar shumë në politikë, pa asnjë parametër. Këto zonjat tirane të vetë atyre që i ruajnë jetën gjithë ditën, kanë mësuar se vendimet më të mira janë ato që merren për të torturuar njerëz mendërisht nëpërmjet SHISH. Shumat që japin janë nga 40 - 50 mijë Euro për një kohëzgjatje prej disa vitesh. Ata e shkatërrojnë individin mendërisht, minimalja për ta shtruar në spital psiqiatrik. Qëllimi është ta përdorësh në mënyrë më skllavëruese të mundshme tjetrin, por edhe ta cosh në vetëvrasje, mundësisht duke u kërkuar falje në fund.

Armët që përdor sigurimi i shtetit janë lëndë helmuese/ tortura psiqike/ bullizma (këto janë me vite), për të cilat sigurisht nuk mund të bësh denoncim në polici, sepse do të të nxjerrin duke qeshur jashtë. Urdhrat i marrin aty për aty. Nëpër spitale mjekët do të marrin urdhra dhe do të të sëmurin ose më e mira nuk do të të japin atë që duhet, por do të të mbajnë në të njëjtën gjëndje. Më e pakta është shtrimi në spitalin psiqiatrik.

Torturat zgjasin sepse atyre iu duhet kohë për të t'ju ulur gradualisht autostimën, dhe hequr vullnetin për të vepruar. Një herë që je nën tortura fillojnë të tallin me sigurimsat rrugëve.

Ajo cfarë është më të vërtetë masakruese në këto tortura mendore është fakti se njeriut i hiqet vullneti për të vepruar dhe ndërhyrjet në psiqikë "për të menduar" sipas sugjerimeve. Për të qeshur apo jo?

Veprimi është një fakt i dëshiruar vetëm kur të kujtohet se duhet ta bësh (tortura ushtarake/psiqike dhe mendore) por jo e mundur, sepse kujtesa fshihet nga sulmet me armë të sigurimit dhe nuk mund të përqëndrohesh më as tek gjërat e tua të përditshme. Më e pakta pasojë është harresa, deri në shkatërrimin total të integritetit mendor të njeriut.

Dridhjet e trupit, dhe mungesa totale e përqëndrimit mund të zgjasin me muaj dhe me vite, dhe këto gjendje nuk i përcakton dot, përvecse ti shpjegosh në detaje, cdo ditë në media, sepse me këto gjendje mendore po jetojnë civile dhe qytetarë të kësaj Republike.

Për cdo kontakt, dëshmi apo informacion: dorianametollari@yahoo.com

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet