Mikrogridët diellorë sjellin energji në 80.000 veta në Sierra-Leone

Ju kujtohet kur celularët kishin nevojë për 2 - 4 orë për t'u karikuar plotësisht? Nëse mendonit se kjo ishte një dhimbje, provoni të prisni 60 vjet. Fatmirësisht, me përparimet e energjisë diellore, komunitetet në Sierra-Leone, të cilët kanë qenë jashtë mundësive të furnizimit me energji të shtetit për dekada, më në fund kanë burime energjie të vetat. Financuar si pjesë e Projektit të Energjisë së Ripërtëritëshme Rurale të Mbretërisë së Bashkuar (RREP) pas shpërthimit të Ebolës, 32 mikrogridët diellorë do të sigurojnë energji për komunitetet që arrijnë në 80,000 njerëz, duke përfshirë 23 qendra shëndetësore. Një rrjet i tillë tashmë ka hyrë në internet - në komunën e Foredugu, e cila ka qenë pa energji të rregullt për 60 vjet. "Cdo Sierra Leonean duhet të ketë qasje në elektricitet," tha Hon. Alhaji Kanja Sesay, Ministër i Energjisë për vendin në shkurt me porositjen e mikrogridit, shtoi se furnizimi i energjisë elektrike në Foredugu dhe vende të tjera është strategjike - pasi drita po sjell zhvillim ekonomik dhe përmirëson jetesën e njerëzve që jetojnë në zonat rurale.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet