Mjekësia estetike, tendencat dhe risitë e 2021

Retushimi i konturit të syve është më i kërkuari, midis procedurave të kirurgjisë kozmetike dhe trajtimeve jo invazive që veprojnë në sinergji. Qëllimi është një korrigjim i personalizuar dhe i butë.Sot më shumë se kurrë fytyra është protagoniste, me veçantinë e saj dhe papërsosmëritë e saj, të cilat i vumë re për herë të parë duke vëzhguar veten në videokonferencë. Dhe megjithëse udhëzimet se si të vendosni make-up dhe flokët për të bërë një përshtypje të mirë për kolegët e punës janë të shfrenuara në internet, tundimi për të zgjidhur problemet në rrënjë duke shkuar te kirurgu kozmetik ishte i fortë.

Karta e biznesit, elementi i marrëdhënies shoqërore, ne i kushtojmë gjithnjë e më shumë rëndësi fytyrës. Sipas Financial Times, kërkesat për ndryshime nga gratë dhe burrat në Britani janë pesëfishuar vitin e fundit.“Në kohë bllokimi, njerëzit kanë pasur shumë kohë për t'u përqëndruar në atë që ata i perceptojnë si njolla dhe defekte trupore. Përdorimi i retushimit ishte zgjidhja më e shpejtë sapo masat kufizuese të qetësoheshin. Dhe kërkesat kanë një emërues të përbashkët: trajtime dhe rezultate jo-invazive që nuk shtrembërojnë pamjen ", thotë Davide Lazzeri, specialist i Kirurgjisë Estetike në Romë, pedagog universiteti dhe autor i librit Kirurgjia dhe Mjekësia Estetike nga A në Z.

Idealja do të ishte të gjesh përshtatjen e duhur, pa u fiksuar pas pamjes, duke festuar pozitivitetin e fytyrës dhe duke e parë kujdesin për veten si një gjest i dashurisë për veten. "Përparimi i teknologjisë, materialeve dhe teknikave, në sinergji me kërkime të vazhdueshme, lejon zhvillimin e trajtimeve të reja më performuese, gjithnjë e më pak invazive dhe njëkohësisht më efektive dhe natyrore", vazhdon Lazzeri. "Imperativi i sotëm është të respektojmë karakteristikat e individit pa standardizuar trajtimet dhe pa prishur pamjen".

FOKUSI NE SHIKIM: Tashmë në 2019, sipas të dhënave të fundit të lëshuara nga Aicpe, Shoqata Italiane e Kirurgjisë Plastike Estetike, blefaroplastika është operacioni i dytë më i kërkuar pas shtimit të gjirit. Zona e konturit të syve pa dyshim vodhi vëmendjen nga ajo e buzëve. Regjioni orbital, në fakt, ishte gjithashtu në qendër të një konference të fundit nga Aicpe, ku flitej jo vetëm për blefaroplastikën, një praktikë që në dekadat e fundit megjithatë ka evoluar për shkak të teknikave dhe materialeve të përdorura, por edhe të operacionit të vetullave, canthopexy, ngritje në mes të fytyrës, korrigjim i vëllimit me mbushës, ilaçe rigjeneruese dhe trajtime të shënjestruara të Mjekësisë Estetike. Praktikat kirurgjikale dhe jo-kirurgjikale shoqërohen gjithnjë e më shumë me njëra-tjetrën për të përmirësuar gjithashtu pamjen e lëkurës, për sa i përket vëllimit dhe strukturës.

Efekti më i kërkuar për zonën e konturit të syve është syri Foxy ose "syri dhelpra", i cili i jep pamjes një efekt më joshës dhe të thellë magjepsës. «Përdoren fije estetike, të përbëra nga material biokompatibel, të cilat futen për të marrë një efekt ngritës të menjëhershëm. Në mënyrë të veçantë, fijet tërheqëse dhe ankoruese tërheqin lëkurën anësore të vetullës lart dhe tensionojnë kantin anësor të syrit, duke prodhuar atë efekt të zgjatur në zonën e përkohshme të dobishme për marrjen e të ashtuquajturit sy dhelpra ", shpjegon Dr. Lazzeri.

Ndër praktikat më inovative të shpjeguara nga Aicpe është Periorbitoplastika Mininvazive. Kjo praktikë kirurgjikale synon të ripozicionojë vetullën, por gjithashtu ndikon në shfaqjen e qepallave dhe eleminon rrudhat e ballit, duke i dhënë syve dhe fytyrës një freski më të madhe. Është një teknikë e lindur në Brazil, ajo zhvillohet nën anestezi lokale dhe lë një mbresë të vetme në buzë të kokës, por përfshin një 'rrjet' të veçantë të qepjeve në të gjithë ballin, i cili në periudhën post-operative kërkon një heqje dorë nga shoqëria e përgjithshme për disa ditë. Rezultati është shumë i qëndrueshëm, por pak kirurgë plastikë italianë janë në gjendje të kryejnë këtë operacion.

BOTULINUMI DHE PARANDALIMI: Parandalimi i rrudhave dhe mos trajtimi i tyre dhe mbushja e tyre është strategjia e bukurisë mbi të cilën synon mjekësia estetike. "Trendi i ri ka të bëjë me përdorimin e kësaj procedure edhe për parandalimin e shfaqjes së rrudhave - shpjegon Dr. Lazzeri -. Përmes një dozimi specifik, Botox është i injektueshëm edhe në grupmoshat më të reja me një efekt më të moderuar, domethënë, relaksoni muskujt dhe parandaloni shfaqjen e rrudhave ”. E gjithë kjo në moderim në një kohë kur për të luftuar "dismorphia sociale", e së cilës brezi Z është viktimë, roli i kirurgut dhe mjekut estetik është gjithashtu për të edukuar.

KONTRATA E MUSKULLIT P TOR TAP TRAJTUAR TRUPIN: Edhe pse pandemia ka anuluar fizikalitetin tonë dhe ka përshpejtuar procesin e vëmendjes së fytyrës, trupi gjithashtu meriton vëmendje. Ndër risitë ekziston pajisja Schëarzy, e fundit e lindur nga kompania Deka, e cila ju lejon të tonifikoni vithet, krahët, barkun, këmbët në më pak se tridhjetë minuta me mbi 20,000 kontraksione falë programeve të personalizuara që veprojnë në 3 nivele të muskujve stimulimi: aerobe, rimodelimin dhe forcimin. Një gjimnastikë për trupin që vepron në tonin e muskujve dhe ripërcakton siluetën. Të kombinohen me trajtime që trajtojnë dhjamosjen e lokalizuar. "Në procesin e rimodelimit të trupit nuk ekziston vetëm problemi i eleminimit të indit dhjamor, por ne duhet të përballemi në mënyrë të parregullt me më shumë papërsosmëri siç është relaksimi i masës muskulore. Prandaj është e nevojshme të ndërhyhet me një sinergji të trajtimeve plotësuese për të marrë një performancë efektive dhe që të na lejojë t'i përgjigjemi nevojave të pacientëve që duan të humbin peshë, të ndërhyjmë në dhjamosjen e lokalizuar dhe tonin e muskujve me trajtime jo-invazive ", thotë Dr. Marina Pagano, Mjeku Estetik, Grupi SEM

Trajtimi Endosphères, një metodë e patentuar jo-invazive, gjithashtu vepron drejtpërdrejt në muskul, duke forcuar dhe stimuluar vëllimin e fibrave muskulore edhe në ato zona të trupit që normalisht janë më të vështira, të tilla si gjiri i cili, me kalimin e kohës, humbet elasticitetin .

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet