Shikoni takimin emocionues të zhytësit me një nga peshqit më të çuditshëm në botë që nuk ka bisht (?!)

Ky zhytës nuk mund ta përmbajë gëzimin e tij kur gjendet mes disa peshqve më të pakapshëm dhe më të pazakontë në botë.

Këta peshq deti zakonisht quhen Mola Mola. U ngjajnë kokave gjigante me pendë, pasi nuk kanë bisht. Ato lëvizin ngadalë në rrymë, ndonëse janë të aftë për shpejtësi mbresëlënëse për distanca shumë të shkurtra, për të shmangur grabitqarët.

Mola Mola e vogël shpesh është pre e një shumëllojshmërie peshkaqenësh, tunash, luanësh deti dhe shumë lloje peshqish të mëdhenj, por pasi arrijnë madhësinë e plotë, lëkura e tyre e trashë i bën ata të vështirë për t'u ngrënë. Mola Mola mund të arrijë madhësi mbi 10 këmbë në gjatësi dhe një masë prej më shumë se 5,000lbs (2300kg). Pasi arrijnë këtë madhësi, vetëm orkat, peshkaqenët e mëdhenj dhe luanët e detit përbëjnë një kërcënim për ta.

Ata shpesh kërkojnë ushqim në temperatura më të thella, gjë që i bën ata të humbasin një sasi të konsiderueshme të nxehtësisë së trupit. Besohet se kjo është arsyeja pse shpesh mund të shihen të shtrirë në sipërfaqe, duke u mbështetur në diell. Mola Mola lë më shumë vezë se çdo peshk tjetër, me një femër të pjekur që po lindte deri në 300.000.000 vezë në një kohë.

Këta peshq janë një pamje e rrallë për zhytësit e zhytësve dhe ky njeri u emocionua kur po notonte mes një grupi kafshësh të çuditshme, të cilat dukeshin të paqeta me praninë e tij, rreth ishujve të largët të Galapagos në Ekuador.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet