WhatsApp, përdorimi i tepërt i shkakton dëme serioze shëndetit

Hapja e vazhdueshme e WhatsApp-it ose mjetet e tjera me të cilat ne mbajmë lidhje me pjesën tjetër të botës gjatë gjithë kohës mund të fshehin një patologji të vërtetë. Përdorimi i WhatsApp dhe rrjeteve të tjera sociale përdoret për të mbajtur kontakte me pjesën tjetër të botës, por nëse përdoren tepër ato mund të jenë simptomë ose shkak i disa sëmundjeve. Vazhdimi i hapjes së WhatsApp mund të shkaktojë, ndër të tjera, pagjumësi, vështirësi në komunikim ose një varësi të vërtetë. Sidomos nëse përdorim, për shembull, rrjete sociale para se të flemë, mund të kemi probleme duke rënë në gjumë. Është e qartë, pas një gjumi të keq natën, do të jetë më e vështirë të jesh produktiv gjatë ditës. Gjëja e parë që duhet të bëni është të ndaloni përdorimin e WhatsApp dhe mediave sociale të paktën një orë para se të flini.

Sidomos te të rinjtë, të cilët përdorin mediat sociale për të komunikuar me bashkëmoshatarët e tyre dhe për ta mbajtur veten të informuar për ata, përdorimi obsesiv i rrjeteve sociale dhe WhatsAppit mund të rezultojë në një vështirësi të vërtetë komunikimi kur duhet të flasin ndaj një personi që është fizikisht para tyre. Për më tepër, në rrjetet sociale është më e lehtë për të rinjtë të bëhen viktima të ngacmimeve në internet, shantazheve apo kërcënimeve. Emblematike është rasti i Tik Tok dhe ngjarjet tragjike të lidhura me këtë rrjet social.

Më në fund, përdorimi i tepruar i mediave sociale mund të kthehet në një varësi të vërtetë. Ekzistojnë kërkime të ndryshme në këtë, për shembull, përdorimin e tepruar të mediave sociale me pirjen e duhanit. Gjithçka vjen nga ndjenja e mirëqenies që prodhon të qenit i lidhur në mediat sociale në tru. Substancat e çliruara në tru krijojnë kështu një ndjenjë pozitive dhe qenia njerëzore vazhdimisht kërkon këtë ndjenjë pozitive. Në këtë mënyrë, me ekspozimin e tepruar ndaj mediave sociale, rrezikoni të shndërroheni në persona që vuajnë nga telefoni celular.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet