Këshilla sigurie për rreziqet e motit në verë

Ne mezi e kemi pritur verën! Megjithëse sezoni sjell ditë më të gjata, me diell, ai gjithashtu vjen me mot të rrezikshëm për jetën të tilla si nxehtësia ekstreme, rrymat e ajrit dhe stuhitë apo rrufetë.

Nxehtësia e tepërt, një vrasës: Nxehtësia është një nga rreziqet më vdekjeprurëse të motit, prandaj mos e nënvlerësoni atë. Temperaturat e ngrohta mund të rriten shpejt në nivele të rrezikshme - veçanërisht në makinat e parkuara. Merrni parashikimin më të fundit për motin dhe sigurohuni që të dini se çfarë të bëni nëse ka alarm nxehtësie të lëshuar për zonën tuaj. Një paralajmërim i tepërt i nxehtësisë do të thotë të ndërmarrësh veprime dhe të thotë të jesh i përgatitur.

Rrymat e uji: Rrymat janë aq të fuqishme sa mund ta cojne edhe notarin më të fortë larg bregut. Nëse jeni kapur nga një rrymë grisëse, relaksohuni dhe përpiquni të mos bëni panik. Ndiqni këto këshilla për siguri:

- Mos notoni kundër rrymës.

- Nëse jeni në gjendje, notoni paralelisht me rrymën (duke ndjekur bregun) derisa të jeni jashtë rrymës thithese, dhe pastaj mund të notoni në breg / plazh.

- Nëse nuk mund të shpëtoni, notoni ose përplasni duart në ujë dhe bërtisni ose tunduni për ndihmë. Gjithmonë notoni në plazhe ku ka roje shpëtimi.

Stuhi. Shkoni brenda në shenjën e parë: Stuhi të forta mund të prodhojnë rrufe të rrezikshme, breshër dhe erëra që dëmtojnë pronën dhe kërcënojnë jetën. Nëse shihni një blic, vraponi brenda. Gjithmonë drejtohuni brenda në shenjën e parë të një stuhie dhe qëndroni larg dritareve. Nëse nuk ka ndërtesa afër, futuni brenda një automjeti sa të mbarojë stuhia.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet